Čisté kokosové rezy

pusta - fotkapusta, 12. marca 2011
Čisté kokosové rezy
Foto: pusta

Tento rakúsky recept na tieto rezy mi prišiel e-mailom v novembri 2010. Mali veľký úspech, mnohí pre istotu upiekli dvojnásobnú dávku a aj tak Zobraziť celý popisTento rakúsky recept na tieto rezy mi prišiel e-mailom v novembri 2010. Mali veľký úspech, mnohí pre istotu upiekli dvojnásobnú dávku a aj tak sa po nich len tak zaprášilo.Vkladám pre milovníkov kokosu.

8
porcií
120 minút
príprava
20+20 varenie krému minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
200 g
100 g
100 g
1 štipka
1 ks
krém:
6 ks
1 ks
1 balenie
1 mokka lyžička
400 ml
100 g
250 g




Postup

  1. 1

    Potrebujeme aj: plech veľkosti 27x35 cm Bielka ušľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kokos a zmiešame.Upečieme na plechu s pečiacim papierom v trúbe na 180 stupňov cca 20 minút. Cesto sa nesmie upiecť do červena, lebo by bolo tvrdé, lámavé a chrúmavé. Vyberieme, necháme vychladnúť a stiahneme pečiaci papier.

  2. 2

    Vaječné žltky vymiešame s mliekom, práškovým cukrom, vanilkovým pudingom, mandľovou aromou, strúhaným kokosom a na miernom ohni uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí zmiešame v stroji na šľahanie s margarínom a želatin -fixom.

  3. 3

    Hotový krém natrieme na cesto, vrch krému husto posypeme strúhaným kokosom, celé vložíme do chladničky, dobre vychladíme a pokrájame na rezy.

Diskusia k receptu

matja
Naozaj sa mi páči, že pri tomto recept sa zužitkujú naraz aj žĺtka aj bielka! Vyskúšam ...
hubata
Jééj, aj ja mám takú tácku ! Ale aj rezy mám, len s kakaovým cestom.
cica2
mňam kokosové, vďaka za recept :)....krásne vyzerajú!
pusta
milovníci a milovníčky kokosu - dakujem a dajte vedieť, ako chutilo, až vyskúšate.
bejda7
Tak toto je moje...KOKOS!Vyzerá a asi aj bude určite mňamky,už je v KK:)
bubina32
Ahoj ja sa chcem len opýtať, že koľko cukru ide do krému lebo v postupe sa píše ale v surovinách nieje :) Ďakujem
brisid
týmto receptom si mi trafila na moju nôtu :) zbožňujem všetko kokosové
cupcake
Musi tam ist margarin, alebo moze ist maslo. Davas tam zelatinu, takze by to malo drzat plnku, hustejsiu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia