Foto: pusta
Tento rakúsky recept na tieto rezy mi prišiel e-mailom v novembri 2010. Mali veľký úspech, mnohí pre istotu upiekli dvojnásobnú dávku a aj tak Zobraziť celý popisTento rakúsky recept na tieto rezy mi prišiel e-mailom v novembri 2010. Mali veľký úspech, mnohí pre istotu upiekli dvojnásobnú dávku a aj tak sa po nich len tak zaprášilo.Vkladám pre milovníkov kokosu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 štipka |
|
1 ks |
|
krém: | |
6 ks |
|
1 ks |
|
1 balenie |
|
1 mokka lyžička |
|
400 ml |
|
100 g |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Potrebujeme aj: plech veľkosti 27x35 cm Bielka ušľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kokos a zmiešame.Upečieme na plechu s pečiacim papierom v trúbe na 180 stupňov cca 20 minút. Cesto sa nesmie upiecť do červena, lebo by bolo tvrdé, lámavé a chrúmavé. Vyberieme, necháme vychladnúť a stiahneme pečiaci papier.
- 2
Vaječné žltky vymiešame s mliekom, práškovým cukrom, vanilkovým pudingom, mandľovou aromou, strúhaným kokosom a na miernom ohni uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí zmiešame v stroji na šľahanie s margarínom a želatin -fixom.
- 3
Hotový krém natrieme na cesto, vrch krému husto posypeme strúhaným kokosom, celé vložíme do chladničky, dobre vychladíme a pokrájame na rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu