Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami fotorecept

pusta - fotkapusta, 19. marca 2011
Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami (fotorecept)
Foto: pusta

Poznám viacero spôsobov morčacích prs pečených v celku, väčšinou sú prešpikované údenou slaninou. Porozmýšľala som a tak vznikol tento môj vlastný recept. Na výpeku Zobraziť celý popisPoznám viacero spôsobov morčacích prs pečených v celku, väčšinou sú prešpikované údenou slaninou. Porozmýšľala som a tak vznikol tento môj vlastný recept. Na výpeku v pekáči som pripravila zeleninovú omáčku zo sušených paradajok, mrkvy a stonkového celeru na víne a podávala som ju k hotovým pečeným prsiam.

6-8
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

1000 g v celku bez kosti
100 g
150 g
3 stonky
3-4 ks
100 g
1 PL
250 ml alebo bujón
250 ml kvalitné
p.p
p.p
podľa chuti
podľa chuti
4-5 PL




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia v celku osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sladkou mletou červenou paprikou.

    Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Okorenené prsia prudko opečieme na rozpálenom oleji na panvici z každej strany.

    Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečené prsia vložíme do pekáča a obložíme ich polovicou údenej slaniny, ktorú sme pokrájali na plátky a položíme ich na plátky slaniny, ktorými sme vystlali dno pekáča. Do pekáča pridáme olej z pečenia v panvici, podlejeme trochou vody, vložíme do trúby vyhriatej na 170 stupňov a pečieme cca 45 minút,za častého prelievania vypečenou šťavou.

    Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sušené paradajky pokrájame na menšie kúsky.

    Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mrkvu pokrájame na hranolčeky, stonkový zeler na 1 cm kúsky, obvaríme ich vo vriacej vode asi 10 minút a scedíme.

    Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené morčacie prsia vyberieme na dosku a necháme odpočinúť a pokrájame ich asi na 1 cm hrubé plátky.

    Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do pekáča s výpekom pridáme druhú polovicu údenej slaniny, pokrájanej na kocky, orestujeme na nej posekanú cibuľu, pridáme pripravenú zeleninu, prilejeme slepačí vývar, víno a prikryté dusíme, kým zelenina nie je takmer mäkká.

    Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Udusenú zeleninu zahustíme solamylom, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody. Hotová zelenina nesmie byť rozvarená, má zostať máličko chrumkavá. So soľou narábame opatrne, lebo slanina, slepačí vývar, morčacie prsia a výpek samotný - sú už slané.

    Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame horúce s dusenou ryžou. Na tanier dáme pre jednu osobu 2-3 plátky upečených morčacích prs, plátok upečenej slaniny, zeleninovú omáčku a dusenú ryžu.

    Morčacie prsia pečené v celku so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

vierik
To musí byť dobrééé,nalbližšie budú tieto...
jarunka
Ja si ho tiez ukladam, morcacie varim casto a rada. @pusta pridavas same dobroty :-)
evanaaa
Pusta, ty máš dobrú fantáziu, čo sa týka varenia, nič klasické a všetko dobré, toto sa mi páči, zvlášť tá zelenina ( samo, že aj mäso).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia