Stredoeurópska kuchyňa (recepty chronologicky)

prazdny

Falošná hubová sviečková

Hlavné jedlá

Na masle upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby, posolíme a restujeme, kým pustia...

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou

Bravčové mäso

Recept pripravil Marián Novák, kuchár hotela Tilia v Pezinku

prazdny

Maďarská sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju...

prazdny

Domáci morčací hamburger

Hlavné jedlá

V sklenenej miske zmiešame mleté morčacie mäso, vajce, koreniny, soľ, šľahačku, horčicu,...

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.

prazdny

Poschodový rebarborový zákusok

Koláče

Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo.

prazdny

Tvarohové pagáče

Bezmäsité jedlá

Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1, 5 – 2 cm a...