Foto: pusta
Môj prasynovec mal narodeniny a ja som potrebovala vymyslieť slávnostné jedlo, ktoré by chutilo rovnako deťom, aj dospelým. Snažila som sa v tomto mojom Zobraziť celý popisMôj prasynovec mal narodeniny a ja som potrebovala vymyslieť slávnostné jedlo, ktoré by chutilo rovnako deťom, aj dospelým. Snažila som sa v tomto mojom recepte o to, aby použité suroviny boli jemné, ich chuť sa navzájom neprebíjala, ale vzájomne sa doplňovala a harmonizovala.
porcie
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
600 g |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
100 g |
|
200 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
4 PL |
|
80 g |
|
p.p studená |
|
p.p kocky |
|
800 g |
|
na dekoráciu: | |
|
|
plátky čerstvej |
|
Postup
-
1
Morčacie prsia pokrájame na 150 g plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
-
2
Pripravíme si väčšie, kelové listy, obvaríme ich niekoľko sekúnd vo vriacej vode.
-
3
Vedľa si pripravíme nádobu so studenou vodou a ľadovými kockami, do ktorej obvarené kelové listy ponoríme na niekoľko sekúnd.
-
4
Kelové listy vyberieme zo studenej vody, necháme odkvapkať a odstránime silné rebrá.
-
5
Hydinovú pečeň opečieme na oleji s maslom a necháme vychladnúť.
-
6
Na osolený kelový list rozotrieme rovnomernú vrstvu na jemno nastrúhanej a osolenej mrkvy, na ktorú položíme naklepané morčacie mäso. Na mäso uložíme opečenú, jemne osolenú hydinovú pečeň a zarolujeme na pevno pomocou kelového listu do závitku.
-
7
Morčacie závitky v kelovom liste uložíme do pekáča, ktorého dno sme vyložili plátkami údenej slaniny. Pridáme rozpustené maslo a olej z orestovanej pečene. Pečieme v trúbe vyhriatej na 160-170 stupňov 30 minút za častého prelievania vypečenou šťavou.
-
8
Upečené závitky šikmo prekrojíme, polpžíme na lôžko zo zemiakovej kaše, priložíme plátok upečenej slaniny a dekorujeme čerstvou zeleninou. Podávame horúce.
Diskusia k receptu