Slávnostné morčacie závitky fotorecept

pusta - fotkapusta, 19. marca 2011
Slávnostné morčacie závitky (fotorecept)
Foto: pusta

Môj prasynovec mal narodeniny a ja som potrebovala vymyslieť slávnostné jedlo, ktoré by chutilo rovnako deťom, aj dospelým. Snažila som sa v tomto mojom Zobraziť celý popisMôj prasynovec mal narodeniny a ja som potrebovala vymyslieť slávnostné jedlo, ktoré by chutilo rovnako deťom, aj dospelým. Snažila som sa v tomto mojom recepte o to, aby použité suroviny boli jemné, ich chuť sa navzájom neprebíjala, ale vzájomne sa doplňovala a harmonizovala.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 160-170 °C

Suroviny

600 g
4 ks
4 ks
100 g
200 g
podľa chuti
podľa chuti
4 PL
80 g
p.p studená
p.p kocky
800 g
na dekoráciu:
 plátky čerstvej




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia pokrájame na 150 g plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

    Slávnostné morčacie závitky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si väčšie, kelové listy, obvaríme ich niekoľko sekúnd vo vriacej vode.

    Slávnostné morčacie závitky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vedľa si pripravíme nádobu so studenou vodou a ľadovými kockami, do ktorej obvarené kelové listy ponoríme na niekoľko sekúnd.

    Slávnostné morčacie závitky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kelové listy vyberieme zo studenej vody, necháme odkvapkať a odstránime silné rebrá.

    Slávnostné morčacie závitky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hydinovú pečeň opečieme na oleji s maslom a necháme vychladnúť.

    Slávnostné morčacie závitky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na osolený kelový list rozotrieme rovnomernú vrstvu na jemno nastrúhanej a osolenej mrkvy, na ktorú položíme naklepané morčacie mäso. Na mäso uložíme opečenú, jemne osolenú hydinovú pečeň a zarolujeme na pevno pomocou kelového listu do závitku.

    Slávnostné morčacie závitky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Morčacie závitky v kelovom liste uložíme do pekáča, ktorého dno sme vyložili plátkami údenej slaniny. Pridáme rozpustené maslo a olej z orestovanej pečene. Pečieme v trúbe vyhriatej na 160-170 stupňov 30 minút za častého prelievania vypečenou šťavou.

    Slávnostné morčacie závitky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené závitky šikmo prekrojíme, polpžíme na lôžko zo zemiakovej kaše, priložíme plátok upečenej slaniny a dekorujeme čerstvou zeleninou. Podávame horúce.

    Slávnostné morčacie závitky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu