Foto: pusta
Pre veľkú obľúbenosť práve kokosovej zmrzliny v našej rodine, som ju vyrobila aj z kokosového mlieka a ťažko povedať,ktorá z dvoch kokosových zmrzlín je Zobraziť celý popisPre veľkú obľúbenosť práve kokosovej zmrzliny v našej rodine, som ju vyrobila aj z kokosového mlieka a ťažko povedať,ktorá z dvoch kokosových zmrzlín je chutnejšia. Vyskúšať treba oba spôsoby, aby ste to mohli posúdiť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca ku kokosovému mlieku pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, rozmiešame a varíme pomalým varom, kým sa cukor nerozpustí. Necháme úplne vychladnúť.
-
2
Dobre vychladenú sladkú smotanu ušľaháme do tuha a zmiešame s vychladnutou zmesou z kokosového mlieka.
-
3
Zmrzlinovú zmes vložíme do mrazničky a každú pol hodinu vyberieme a znovu prešľaháme elektrickým šľahačom do hladka, kým nevznikne krémová zmrzlina, čo trvá asi 4 hodiny. Podávame v zmrzlinových pohároch, v kornútikoch z oplatky alebo na dezertných tanierikoch. Môžeme rôzne dekorovať alebo doplniť bobuľovitým ovocím.
Diskusia k receptu