Foto: pusta
Po dlhšej dobe sa nám zažiadalo "mojich" zemiakových fliačkov. Chcela som prekvapiť a pripravila som ich čerstvé. Poviem Vám, niet nad čerstvé Zobraziť celý popisPo dlhšej dobe sa nám zažiadalo "mojich" zemiakových fliačkov. Chcela som prekvapiť a pripravila som ich čerstvé. Poviem Vám, niet nad čerstvé cestoviny, doma pripravené.
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Vajcia zmiešame s múkou, spracujeme na tuhšie rezancové cesto, ktoré necháme asi 15 minút odpočinúť. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenko asi 1 mm hrúbku a necháme asi 30 minút preschnúť.
-
2
Cesto pokrájame na hrubšie pásy, ktoré poskladáme na seba.
-
3
Pásy cesta pokrájame na pásiky o šírke asi 1 cm.
-
4
Pásiky pokrájame na kocky o hrane cca 1x1 cm, rozhádžeme ich po doske, aby sa nezlepili a necháme asi 30 minút preschnúť.
-
5
Medzitým si uvaríme zemiaky pokrájané na kocky v osolenej vode a scedíme ich.
-
6
Scedené zemiaky na hrubo pretlačíme pretláčadlom na zemiaky.
-
7
Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu.
-
8
Pridáme sladkú mletú červenú papriku a za stáleho miešania krátko orestujeme spolu, pričom dávame pozor, aby sa paprika nespálila.
-
9
Do vriacej osolenej vody vsypeme fliačky, od chvíle ked vyplávu na povrch, varíme ešte 3-4 minúty, scedíme a prepláchneme studenou vodou.
-
10
Uvarené fliačky a pretlačené zemiaky premiešame spolu v paprikovo-cibuľkovom základe a okoreníme mletým čiernym korením.
-
11
Podávame horúce s kyslou uhorkou.
pagáče zemiakové, škvarkové, buchty, štrúdle, ja som mala najradšej maminu kapustovú