Kura pečené na masle s rascou

pusta - fotkapusta, 17. marca 2011
Kura pečené na masle s rascou
Foto: pusta

Ak potrebujem pripraviť rýchle, jednoduché a chutné jedlo, pripravím toto kura. Tento môj vlastný recept pripravujem aj vtedy, ak je doma niekto chorý a Zobraziť celý popisAk potrebujem pripraviť rýchle, jednoduché a chutné jedlo, pripravím toto kura. Tento môj vlastný recept pripravujem aj vtedy, ak je doma niekto chorý a môže jesť len ľahšie diétne jedlo. V tejto úprave sú aj prsíčka šťavnaté.

6-8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1500 g
150 g
5 PL
podľa chuti
podľa chuti  celá
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kura naporcujeme a nasolíme. V širšom hrnci rozohrejeme olej s maslom a opečieme porcie kuraťa do zlato-žlta. Posypeme rascou, podlejeme trochou vody. Chrbát kuraťa, krídla a krk nerobím, ale si ho ponechám na inú úpravu ako napr. perkelt, paprikáš, polievku, prípadne iné.

  2. 2

    Prikryté vložíme do trúby vyhriatej na 180 stupňov a pečieme za prelievania výpekom a podlievania vodou 30 minút.

  3. 3

    Podávame s dusenou ryžou alebo so zemiakmi v rôznej úprave podliate vypečenou šťavou a s kompotom alebo rôznou zeleninou.

Diskusia k receptu

jody
Taký recept poznám, moja babička ho robievala.
milan2
Zaujímavá kombinácia - kura a rasca. Vyskúšam, rascu mám rád.
jarunka
Toto tiez poznam, tiez ho robievala moja babicka. Dakujem za pripomenutie.
nadia56
pusta, to je dobrota, s racsou to kuriatko nema chybu, obcas taketo robim aj ja, pekny den vsetkym :-)
marianne69
...poznam,aj moja mama pripravuje podobne a taketo jednoduche mam najradsej je velmi chutne.... ryzou a kompotom:-)...mnamka
aja1616
Veľmi chutné, takto som robievala aj ja. Teraz ho pečiem vo vrecku na pečenie, do ktorého dám na mäso malé kúsky masla, osolím ho a okmínujem a je ešte chutnejšie, nakoľko sa nepridáva žiadna voda. Vo fólii sa uchová šťava z kuriatka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia