Foto: pusta
Ak potrebujem pripraviť rýchle, jednoduché a chutné jedlo, pripravím toto kura. Tento môj vlastný recept pripravujem aj vtedy, ak je doma niekto chorý a Zobraziť celý popisAk potrebujem pripraviť rýchle, jednoduché a chutné jedlo, pripravím toto kura. Tento môj vlastný recept pripravujem aj vtedy, ak je doma niekto chorý a môže jesť len ľahšie diétne jedlo. V tejto úprave sú aj prsíčka šťavnaté.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kura naporcujeme a nasolíme. V širšom hrnci rozohrejeme olej s maslom a opečieme porcie kuraťa do zlato-žlta. Posypeme rascou, podlejeme trochou vody. Chrbát kuraťa, krídla a krk nerobím, ale si ho ponechám na inú úpravu ako napr. perkelt, paprikáš, polievku, prípadne iné.
- 2
Prikryté vložíme do trúby vyhriatej na 180 stupňov a pečieme za prelievania výpekom a podlievania vodou 30 minút.
- 3
Podávame s dusenou ryžou alebo so zemiakmi v rôznej úprave podliate vypečenou šťavou a s kompotom alebo rôznou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu