Túto polievku som prvýkrát jedla v Maďarsku a veľmi mi chutila. Estragón je veľmi intenzívnej chuti a preto by sme mali opatrne s ním Zobraziť celý popisTúto polievku som prvýkrát jedla v Maďarsku a veľmi mi chutila. Estragón je veľmi intenzívnej chuti a preto by sme mali opatrne s ním zaobchádzať. Dodá polievke dobrú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks, ; nakrajane na kocky |
|
2 PL |
|
3 ks, väčšia; ocistena a nakrajana nadrobno |
|
2 ks, nakrájaný |
|
1 ks, nakrájaný |
|
1 ks, nakrájaný |
|
1 ks, väčšia |
|
30 dkg |
|
3 dcl |
|
2 ks, -kocka |
|
1-2 čaj.lyžice, sušený |
|
2-3 čaj.lyžice |
|
|
Postup
-
1
cibuľu podusíme na oleji, pridáme kuracie mäso nakrájané nadrobno, trošku osmažíme, pridáme asi 2 litre vody, nakrájanú zeleninu, soľ, kocky hydin.vývaru, hrášok, toto všetko uvaríme na mäkko. Po uvarení prilejeme smotanu, pridáme estragón a necháme prejsť varom. Namiesto kuracích pŕs můžeme použiť aj bravčové mäso nakrájané na malé kúsky. Na tanieri ozdobíme vňaťou petržlenu. Můžme použiť aj mrazenú polievkovú zeleninu.
Diskusia k receptu