Polievka s estragónom

smartuska - fotkasmartuska, 11. marca 2011

Túto polievku som prvýkrát jedla v Maďarsku a veľmi mi chutila. Estragón je veľmi intenzívnej chuti a preto by sme mali opatrne s ním Zobraziť celý popisTúto polievku som prvýkrát jedla v Maďarsku a veľmi mi chutila. Estragón je veľmi intenzívnej chuti a preto by sme mali opatrne s ním zaobchádzať. Dodá polievke dobrú chuť.

4-5
porcie
20 minút
príprava
30-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks, ; nakrajane na kocky
2 PL
3 ks, väčšia; ocistena a nakrajana nadrobno
2 ks, nakrájaný
1 ks, nakrájaný
1 ks, nakrájaný
1 ks, väčšia
30 dkg
3 dcl
2 ks, -kocka
1-2 čaj.lyžice, sušený
2-3 čaj.lyžice




Postup

  1. 1

    cibuľu podusíme na oleji, pridáme kuracie mäso nakrájané nadrobno, trošku osmažíme, pridáme asi 2 litre vody, nakrájanú zeleninu, soľ, kocky hydin.vývaru, hrášok, toto všetko uvaríme na mäkko. Po uvarení prilejeme smotanu, pridáme estragón a necháme prejsť varom. Namiesto kuracích pŕs můžeme použiť aj bravčové mäso nakrájané na malé kúsky. Na tanieri ozdobíme vňaťou petržlenu. Můžme použiť aj mrazenú polievkovú zeleninu.

Diskusia k receptu