Medová torta
Vajce, cukor, med a maslo za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli a miešane do...
Baklažánový raj
Tento recept pochádza z Ruska. Sezóna – nesezóna, som veľmi rada, že sa baklažány dajú kúpiť ešte aj v zime a tak si môžem na nich stále ešte pochutnať....
Bieloruské zemiakové draniky plnené mäsom
Draniky - tak sa volajú v Bielorusku zemiakové placky....
Nadýchané lievance bez kysnutia
Užasne nadýchané, vláčne a zároveň rýchlo pripravené lievance.
Cviklový kaviár
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako...
Ruské syrníky s malinovým coulis
Pre milovníkov tvarohu. Ak niekto nepozná, sú to tvarohové „placky“ na sladko. Veľmi populárne...
„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou
Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou...
Palacinky Teremok - Теремок
Palacinky som pomenovala Teremok, pretože sa mi konečne podarilo zosúladiť ingrediencie podľa mojej chuti. Inšpirovala...
Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...
Ruské pirohy
Náplň: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nebo umleté maso, podle chuti osolíme a opepříme...
Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...
Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier
Vopred sa vám musím ospravedlniť za výnimočne nedostatočný fotomateriál. Na prezentáciu tejto pochúťky som sa rozhodol...
Cvetajevovej jablkový koláč
Tento výborný jablkový koláč je spojený s menom slávnej ruskej poetky Maríny Cvetajevovej. Presný pôvod tohto...
Kyjevské kotlety
Je to veľmi staré a populárne jedlo v Rusku a pochádza ešte z čias Alžbety I (18....
Hovädzí stroganov à la Silvia
Radi varíte stroganov? Tento recept je super ľahký a rýchly. Kto chce sedieť hodiny v kuchyni?...
Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob
Výborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak...
Baklažánový „žobrákov“ kaviár Ikra
Obľúbený ruský recept, náhrada kaviáru, nátierka a zaváranina.
Najlepší šašlik
Tento recept je od mojej sestry, šašlik som robil na viacero spôsobov, ale tento mi...
Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou
Plnka: Na masle opražíme cibuľu, pridáme huby a spolu všetko dôkladne pražíme, až kým sa...
Peľmene s mäsovou plnkou
Z múky, vajec, vody a zo štipky soli vypracujeme tuhšie cesto. Vypracované cesto necháme...
Ukrajinské tvarohové „syrníky“
Tradičné jedlá Zemplína hovoria o šikovnosti tunajších prababičiek. Z lokálnych, ľahko dostupných surovín dokázali totiž...
Torta Napoleon
Na cesto vymiešame vajcia s vodkou, octom, vodou a štipkou soli. Maslo dôkladne zapracujeme...
Boršč
Zdravý polievko - obed zo surovín najmä zo záhradky. Reálny ruský či ukrajinský boršč som ...
Boršč
Boršč v Rusku to co na Slovensku kapustnica. Co rodina a nebo místo to trochu jinak....
Pelmene pre brácha
Je tu veľa receptov na pelmene. Ponúkam Vám pelmene, ktoré robíme pre môjho brácha ako...
Rýchle hovädzie Stroganoff
Stroganoff-ruská klasika s tisíckou tvárí. Ja vám predstavujem moje obľúbené hovädzie strofanoff so šampiňónmi, kyslými...
Ruská Šarlota
Na tento recept som náhodou naďabila na jednom foodblogu. Je veľmi jednoduchý, rýchly a nesmierne...
Bravčové mäso na moskovský spôsob
Tento recept pochádza z Moskvy. Prvý krát som ho chutnala na oslave narodenín mojej tety, ...
Šalát Mimóza
Starý známy ruský recept. Nič ťažké, obyčajná skladačka. Naspodok tuniak alebo sardinky, varené...
Veľkonočný šalát Olivier
Tento vynikajúci a svieži šalát vychádza z jedného z mnohých receptov na ruský šalát Olivier. Povodne...