Ruská Šarlota

dadush - fotkadadush, 19. júna 2015
Ruská Šarlota
Foto: dadush

Na tento recept som náhodou naďabila na jednom foodblogu. Je veľmi jednoduchý, rýchly a nesmierne chutný. Recept pochádza z Ruska ale poznajú ho aj v iných krajinách, je veľmi variabilný.

Suroviny

1 pohár
6 PL
140 g
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do originálneho receptu idú čerstvé jabĺčka 6ks, ale kedže ja som mala len nastrúhané zavárané, použila som tie.

  2. 2

    Tortovú formu si vytreme maslom, poprášime múkou ( osobne by som vyskúšala aj kokos), vysypeme jabĺčka zo zaváraninového pohára. Vajíčka s cukrom a pár plátkami masla vyšlaháme do penista. Cukor som použila kombináciu hnedého, vanilkového a škoricového. Hnedý cukor tam dodá karamelovú chuť. V pôvodnom recepte bolo viac cukru. Každý si dá podľa chuti. :-) Do vajíčok s cukrom vmiešame ručne múku. Cesto som vyliala na jabĺčka a dala piecť na cca 150stupňov asi tak 45min. po upečení som posypala práškovým cukrom. Koláčik som podávala s veľkou kopou šlahačky ale dočítala som sa, že sa môže použiť aj smotana či zmrzlina. Záleží na chuti a fantázií.

  3. 3

    Dnes som vyskúšala aj hruškovú verziu koláča a výsledok bol ako inak dokonalý.

    Ruská Šarlota - obrázok 3

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: