Foto: dadush
Na tento recept som náhodou naďabila na jednom foodblogu. Je veľmi jednoduchý, rýchly a nesmierne chutný. Recept pochádza z Ruska ale poznajú ho aj Zobraziť celý popisNa tento recept som náhodou naďabila na jednom foodblogu. Je veľmi jednoduchý, rýchly a nesmierne chutný. Recept pochádza z Ruska ale poznajú ho aj v iných krajinách, je veľmi variabilný.
Postup
-
1
Do originálneho receptu idú čerstvé jabĺčka 6ks, ale kedže ja som mala len nastrúhané zavárané, použila som tie.
- 2
Tortovú formu si vytreme maslom, poprášime múkou ( osobne by som vyskúšala aj kokos), vysypeme jabĺčka zo zaváraninového pohára. Vajíčka s cukrom a pár plátkami masla vyšlaháme do penista. Cukor som použila kombináciu hnedého, vanilkového a škoricového. Hnedý cukor tam dodá karamelovú chuť. V pôvodnom recepte bolo viac cukru. Každý si dá podľa chuti. :-) Do vajíčok s cukrom vmiešame ručne múku. Cesto som vyliala na jabĺčka a dala piecť na cca 150stupňov asi tak 45min. po upečení som posypala práškovým cukrom. Koláčik som podávala s veľkou kopou šlahačky ale dočítala som sa, že sa môže použiť aj smotana či zmrzlina. Záleží na chuti a fantázií.
- 3
Dnes som vyskúšala aj hruškovú verziu koláča a výsledok bol ako inak dokonalý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@farbuska nie je za co. Dajte vediet ci chutil :-)