príprava
Suroviny
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| 35 g |
|
| 1 ČL |
|
| 2 dcl kyslastý |
|
| Plnka: | |
| 1 bal. |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3,5 dcl |
|
| 1 PL |
|
| Okrem toho: | |
| 100 g (opražené a nahrubo posekané) |
|
Postup
-
1
Vajce, cukor, med a maslo za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli a miešane do zhustnutia. Pridáme sódu a nakoniec múku. Vypracované cesto necháme odpočinúť cca hodinku. Potom ho rozdelíme na 5 častí, každú vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy a upečieme na 160 °C, sledujeme :)
- 2
Uvaríme si karamelový puding. Do horúceho jemne zamiešame maslo izbovej teploty a nakoniec Salko. Krém necháme odpočinúť v chladničke.
- 3
Na ruský štýl pláty najprv natierame džemom a potom plnkou, ale džem kľudne vynechajte, ak chcete viac menej Marlenku. Takto naplníme tortu a na noc zaťažíme a na druhý deň polejeme čokoládovou polevou. Ja však vrch potieram krémom a posýpam rozmrveným platom a orechmi. Orechy môžete pridať aj do krému. Odporúčam urobiť dvojitú dávku cesta a viac plátov, prípadne väčšie, ktoré si orežeme do želanej formy a odrezky použijeme na posýpanie, dekor...
Tiež medový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu