Medový zákusok
Medový zákusok

Medová torta

svedka - fotkasvedka, 20. decembra 2019
Medová torta
Foto: svedka
60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 PL
100 g
250 g
35 g
1 ČL
2 dcl kyslastý
Plnka:
1 bal.
250 g
1 bal.
3,5 dcl
1 PL
Okrem toho:
100 g (opražené a nahrubo posekané)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajce, cukor, med a maslo za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli a miešane do zhustnutia. Pridáme sódu a nakoniec múku. Vypracované cesto necháme odpočinúť cca hodinku. Potom ho rozdelíme na 5 častí, každú vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy a upečieme na 160 °C, sledujeme :)

  2. 2

    Uvaríme si karamelový puding. Do horúceho jemne zamiešame maslo izbovej teploty a nakoniec Salko. Krém necháme odpočinúť v chladničke.

  3. 3

    Na ruský štýl pláty najprv natierame džemom a potom plnkou, ale džem kľudne vynechajte, ak chcete viac menej Marlenku. Takto naplníme tortu a na noc zaťažíme a na druhý deň polejeme čokoládovou polevou. Ja však vrch potieram krémom a posýpam rozmrveným platom a orechmi. Orechy môžete pridať aj do krému. Odporúčam urobiť dvojitú dávku cesta a viac plátov, prípadne väčšie, ktoré si orežeme do želanej formy a odrezky použijeme na posýpanie, dekor...

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: