Bravčové mäso na moskovský spôsob fotorecept

wendus - fotkawendus, 12. mája 2015
Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept)
Foto: wendus

Tento recept pochádza z Moskvy. Prvý krát som ho chutnala na oslave narodenín mojej tety, ktorá študovala v Moskve. Veľmi mi zachutil, tak som Zobraziť celý popisTento recept pochádza z Moskvy. Prvý krát som ho chutnala na oslave narodenín mojej tety, ktorá študovala v Moskve. Veľmi mi zachutil, tak som sa ho rozhodla vyskúšať a zároveň si spraviť foto recept aby som sa mohla s Vami podeliť s touto delikatesou. :)

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2 ks väčšia
2 ks menšia
125 g obyčajné
Príloha:
Obloha:
 biela
 červená




Postup

  1. 1

    Nakrájame si mäso na tenšie pláty. Osolíme a okoreníme.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si nadrobno cibuľu a postrúhame syr. Alebo môžeme dať do mixéru.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Roztopíme si maslo a dáme ho do plechu.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na roztopené maslo poukladáme nakrájané mäso.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na mäso naukladáme cibuľu.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso s cibuľou posypeme postrúhaným syrom.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrh rozotrieme majonézu.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme do trúby na 200 stupňov a pečieme asi 25 - 30 minút.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakrájame si zemiaky na kocky a uvaríme ich. Lepšie je ich robiť na pare, ale ak nemáte takú možnosť tak klasicky vo vode.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Upečené mäso rozkrájame na plechu a vyberieme von z plechu. Tak aby nám zostalo maslo s výpekom.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Do plechu, kde nám zostalo maslo s výpekom vysypeme už uvarené a zliate zemiaky. Poriadne premiešame. Zemiaky, tak dostanú novú maslovú chuť.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Obloha: Nastrúhame si hlávkovú kapustu, nakrájame reďkovku, nastrúhame uhorku šalátovou. Spravíme zálievku ( soľ, cukor, vodu, ocot). Poriadne premiešame.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Môžeme servírovať. Mäso spolu zo zemiakmi a oblohou. Dúfam, že tento recept Vám bude chutiť aj z ďalekej Moskvy. :) Dobrú chuť :)

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

xanadu1955
Milujem jedlá z jedného plechu aj keď tu sa zemiačiky robia osobite, vyzerá to výborne a cez víkend isto urobím, vďaka za recept
denyany
Aj mne sa páči najmä jednoduchá príprava a v podstate si ma zachránila; cez víkend príde návšteva a chcela som na obed pripraviť niečo neokukané a fajné, ale aby mi to nezabralo veľa času. Tvoj rcp spĺňa všetky tieto požiadavky, tak ti veľmi pekne ďakujem a potom dám vedieť, ako to dopadlo.
cicamaci
ahoj,vyzerajú úžasne a aj chutia určite úžasne. Takže na 100% vyskúšam. Milujem také rcp čo sú časovo nenáročné.
smejkad
noooo, zda sa, ze nas bude viac, co v blizkej dobe skusime :-)
iba sa chcem uistit - masko netreba naklepat a pol hodinka mu staci?
lebo moji najradsej take uplne makucke, ze ani nozik netreba :-)
wendus
Smejkad@
ak nakrájame mäso na tenké plátky tak netreba :)
wendus
Veľmi sa teším a som zvedavá na Vaše ohlasy :)
Tá chuť toho jedla je skutočne fantastická :)
katka78
Podobne (bez toho masla) som robila dávnejšie podľa @remcula , volalo sa to krkovička v majonéze. Piekla som ju tak aj vcelku, naozaj veľmi chutné jedlo. Urobila sa tam aj taká dobrá šťavička, vyjedali sme to čerstvou bagetou. Kalorická bomba, ale skvelá, chutilo aj mojim rodičom.
kecemis
@wendus v mene celej rodiny Ti musim podakovat za vyborny obed. Mal som troche bravcoviny a ty si mi pomohla sa rozhodnut. A neolutovali sme. Dakujem.
tinca
@wendus tvoj rcp ma zaujal, ja mám podobný, ale na rybu.Niekedy vyskúšam aj mäso podľa teba
alimi
Neodolala som rodinným chutiam a mäsko som pred pečením potrela ešte roztlačeným cesnakom a navrch trošku červenej papriky pre farbu.
TO BOLA VÓŇA A CHUŤ :) :) :) Dakujem za recept.
radost
robila som z krkovičky..dobrá bomba..!!dúfam-že nás neohrozila na živote..:-)
chutilo..
denyany
Ja som dnes robila z karé. Bolo to rýchlo urobené, naozaj to nezabralo veľa času. Použila som menej masla a syr pol na pol obyčajný s údeným. Veo nám to chutilo. Ako prílohu som zvolila ryžu. Fantastické!
manya
robila som podľa receptu, vynikajúca pochúťka, odporúčam, vďaka za recept;
garanco
Už dlhšie mám Tvoj rcp v kk, no až dnes naň prišiel rad.
Postupovala som podĺa popisu, iba namiesto majonézy ( nemala som ju doma ) som použila kyslú pochúťkovú smotanu, mäso bolo vynikajúce, a tie zemiaky nemali chybu. Ďakujem za recept!
bembo
Včera som si to vyskúšal.použil som karé,to však bolo trošku tvrdšie ako by som si predstavoval,ale čo sa týka toho výpeku,ten bol výborný.nabudúce vyskúšam stehno,potom panenku,a možno aj nejaké prsia.morčacie alebo kuracie.rád experimentujem pri varení.som rád,že som vyskúsal túto dobrotu.pripájam aj foto


bembo
Tak.A je vymalováno.Dnes som to urobil znovu z karé,a bolo mekučké. Zrejme som si minule kúpil karé,ktoré bolo asi zo staršej svinky.Už druhý krát som sa presvedčil,že je to vynikajúci recept,a pre mňa maškrta,ktorá sa bude opakovať,a bude zaradená medzi moje obľúbené recepty.Ešte raz vďaka Wendus za tento skvelý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia