Foto: wendus
Tento recept pochádza z Moskvy. Prvý krát som ho chutnala na oslave narodenín mojej tety, ktorá študovala v Moskve. Veľmi mi zachutil, tak som Zobraziť celý popisTento recept pochádza z Moskvy. Prvý krát som ho chutnala na oslave narodenín mojej tety, ktorá študovala v Moskve. Veľmi mi zachutil, tak som sa ho rozhodla vyskúšať a zároveň si spraviť foto recept aby som sa mohla s Vami podeliť s touto delikatesou. :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Nakrájame si mäso na tenšie pláty. Osolíme a okoreníme.
-
2
Nakrájame si nadrobno cibuľu a postrúhame syr. Alebo môžeme dať do mixéru.
-
3
Roztopíme si maslo a dáme ho do plechu.
-
4
Na roztopené maslo poukladáme nakrájané mäso.
-
5
Na mäso naukladáme cibuľu.
-
6
Mäso s cibuľou posypeme postrúhaným syrom.
-
7
Na vrh rozotrieme majonézu.
-
8
Dáme do trúby na 200 stupňov a pečieme asi 25 - 30 minút.
-
9
Nakrájame si zemiaky na kocky a uvaríme ich. Lepšie je ich robiť na pare, ale ak nemáte takú možnosť tak klasicky vo vode.
-
10
Upečené mäso rozkrájame na plechu a vyberieme von z plechu. Tak aby nám zostalo maslo s výpekom.
-
11
Do plechu, kde nám zostalo maslo s výpekom vysypeme už uvarené a zliate zemiaky. Poriadne premiešame. Zemiaky, tak dostanú novú maslovú chuť.
-
12
Obloha: Nastrúhame si hlávkovú kapustu, nakrájame reďkovku, nastrúhame uhorku šalátovou. Spravíme zálievku ( soľ, cukor, vodu, ocot). Poriadne premiešame.
-
13
Môžeme servírovať. Mäso spolu zo zemiakmi a oblohou. Dúfam, že tento recept Vám bude chutiť aj z ďalekej Moskvy. :) Dobrú chuť :)
podľa popisu a foto nám bude určite chutiť..cez víkend mám chuť sa do neho pustiť..:-)
vďaka
iba sa chcem uistit - masko netreba naklepat a pol hodinka mu staci?
lebo moji najradsej take uplne makucke, ze ani nozik netreba :-)
ak nakrájame mäso na tenké plátky tak netreba :)
Tá chuť toho jedla je skutočne fantastická :)
som rada že Vám chutilo :)
TO BOLA VÓŇA A CHUŤ :) :) :) Dakujem za recept.
chutilo..
Postupovala som podĺa popisu, iba namiesto majonézy ( nemala som ju doma ) som použila kyslú pochúťkovú smotanu, mäso bolo vynikajúce, a tie zemiaky nemali chybu. Ďakujem za recept!