Bravčové mäso na moskovský spôsob fotorecept

wendus - fotkawendus, 12. mája 2015
Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept)
Foto: wendus

Tento recept pochádza z Moskvy. Prvý krát som ho chutnala na oslave narodenín mojej tety, ktorá študovala v Moskve. Veľmi mi zachutil, tak som sa ho rozhodla vyskúšať a zároveň si spraviť foto recept aby som sa mohla s Vami podeliť s touto delikatesou. :)

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2 ks väčšia
2 ks menšia
125 g obyčajné
Príloha:
Obloha:
 biela
 červená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame si mäso na tenšie pláty. Osolíme a okoreníme.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si nadrobno cibuľu a postrúhame syr. Alebo môžeme dať do mixéru.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Roztopíme si maslo a dáme ho do plechu.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na roztopené maslo poukladáme nakrájané mäso.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na mäso naukladáme cibuľu.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso s cibuľou posypeme postrúhaným syrom.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrh rozotrieme majonézu.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme do trúby na 200 stupňov a pečieme asi 25 - 30 minút.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakrájame si zemiaky na kocky a uvaríme ich. Lepšie je ich robiť na pare, ale ak nemáte takú možnosť tak klasicky vo vode.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Upečené mäso rozkrájame na plechu a vyberieme von z plechu. Tak aby nám zostalo maslo s výpekom.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Do plechu, kde nám zostalo maslo s výpekom vysypeme už uvarené a zliate zemiaky. Poriadne premiešame. Zemiaky, tak dostanú novú maslovú chuť.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Obloha: Nastrúhame si hlávkovú kapustu, nakrájame reďkovku, nastrúhame uhorku šalátovou. Spravíme zálievku ( soľ, cukor, vodu, ocot). Poriadne premiešame.

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Môžeme servírovať. Mäso spolu zo zemiakmi a oblohou. Dúfam, že tento recept Vám bude chutiť aj z ďalekej Moskvy. :) Dobrú chuť :)

    Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu