Najlepší šašlik

lubos846 - bez fotkylubos846, 12. apríla 2017
Najlepší šašlik
Foto: lubos846

Tento recept je od mojej sestry, šašlik som robil na viacero spôsobov, ale tento mi chutil najviac, dúfam, že bude aj Vám :)

30 minút
príprava

Suroviny

1 kg
3 ks
Polovica
3 ks
1 dcl
0,5 l
0,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zoberieme si kuracie mäso, ja som robil z kuracich prs, ale este lepsie su vykostene kuracie stehna. Narezeme si ich na vacsie kusky dame do vacsieho hrnca, aby sa nam tam zmestila marinada.

  2. 2

    K masku pridame nakrajanu cibulu, ale najlepsie je ak cibulku rozmixujete na kasu. Vtedy saslik dostane tu spravnu cibulkovu chut :) Pridame bobkovy list, jednu PL lyzicu cierneho korenia, 1 PL soli, stavu z polovice citrona, olej a vsetko zalejeme pivom a mineralkou este poriadne premiesame a supneme do chladnicky. Najlepsie je marinovat aspon 2 - 3 dni, aby sa spojili dobre vsetky ingrediencie.

  3. 3

    Potom uz len vytiahneme z chladnicky, ponapichuneme na ražne a grilujeme na rozzeravenej hrani, saslik obraciam castejsie a s kazdym obratenim ho ponatieram marinadou, v ktorej sa masko marinovalo, vtedy nie je saslik suchy, ale fajny stavnaty. Mozte striedavo natierat aj s pivom.

  4. 4

    Potom uz len grilujeme a cakame kym sa masko upecie. Prajem dobru chut :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Šašlyčok je výborná vec a tiež som si na ňom pochutnával v Rusku i na Kavkaze. Neviem však ako to myslíš s tým "vydusením" polovice citróna? Nemá tam byť, že vytlačíme polovicu citróna - čo tam chceš dusiť, vari tú marinádu?
Dodávam, že tej cibule môže byť pokojne toľko, koľko je mäsa (ja robím z br. pliecka), dáva sa tam dosť celého abo trocha potlčeného koriandru a dosť soli. Cibuľa sa nechá 1-2 hod. pôsobiť - musí pustiť šťavu! Mäso sa už nesolí!
Potom to spolu premiešaš (mäso i cibuľu) pridáš gril. korenie a vrstvy v hrnci polievaš suchým kyslejším vínom (RR).
Hrniec potom tiež nechávam v chladničke aj 2-3 dni.
Grilujem na ražníkoch nad drevenným uhlím (môže byť aj suché tvrdé drevo - ako buk, dub, slivka, hruška ba aj hrubé viničie). Mäsko býva mäkučké, šťavnaté a chutné.