Peľmene s mäsovou plnkou

Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 30. marca 2017
Peľmene s mäsovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
400 g
2 ks
1/2 KL
100 ml vlažná
Plnka:
100 g
100 g
1 ks
150 ml
1 ks
1 ks
 (šalvia, tymian, petržlenová vňať)
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec, vody a zo štipky soli vypracujeme tuhšie cesto. Vypracované cesto necháme odpočinúť zakryté v miske.

  2. 2

    Mäso zomelieme, pridáme v mlieku namočenú a potom vyžmýkanú žemľu, vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, vajce a posekané bylinky. Všetko vypracujeme.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme a pohárom vykrajujeme kolieska s priemerom 3–4 cm. Do stredu vyvaľkaného cesta dáme mäsovú plnku, prehneme napoly, zlepíme a potom ešte oba konce spojíme do tvaru batôžka. . Varíme vo vriacej osolenej vode 6–7 minút.

  4. 4

    Peľmene podávame omastené prepusteným maslom, s opraženou slaninkou a cibuľou.

Diskusia k receptu

redakcia
@Anilah (31.3.2017 20:53)

Recept pripravil šéfkuchár Ján Timák z hotela Karpatia*** v Humennom a fotografiu vyhotovil Ľuboš Pilc.
1x haji
yanchee
Z 20 dg mäsa sa 10 dg prilepí do mlynčeka. Nevyplatí sa to mlieť v takom malom množstve, je to blbosť...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia