Peľmene s mäsovou plnkou
Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 30. marca 2017
z hotela Karpatia*** v Humennom, 30. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
2 ks |
|
1/2 KL |
|
100 ml vlažná |
|
Plnka: | |
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
(šalvia, tymian, petržlenová vňať) |
|
|
|
|
|
Na podávanie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z múky, vajec, vody a zo štipky soli vypracujeme tuhšie cesto. Vypracované cesto necháme odpočinúť zakryté v miske.
- 2
Mäso zomelieme, pridáme v mlieku namočenú a potom vyžmýkanú žemľu, vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, vajce a posekané bylinky. Všetko vypracujeme.
- 3
Cesto rozvaľkáme a pohárom vykrajujeme kolieska s priemerom 3–4 cm. Do stredu vyvaľkaného cesta dáme mäsovú plnku, prehneme napoly, zlepíme a potom ešte oba konce spojíme do tvaru batôžka. . Varíme vo vriacej osolenej vode 6–7 minút.
- 4
Peľmene podávame omastené prepusteným maslom, s opraženou slaninkou a cibuľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept pripravil šéfkuchár Ján Timák z hotela Karpatia*** v Humennom a fotografiu vyhotovil Ľuboš Pilc.