Šošovicový eintopf
Rada tento eintopf varím aj ako polievku, trochu redšiu a v jednom hrnci, bez opekania...
Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs
Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú....
Frankfurtská zelená (studená) omáčka
V tomto recepte ide o studenú, bylinkovo-kyslosmotanovú omáčku a ako pravý Frankfurtčan povie: grie Soß (čítaj:...
Kukuricová-krémová polievka
Tento recept som našla na internete. A keďže mám rada kukuricu, tak som si ju...
Husárske šišky
Ak ešte hľadáte inšpiráciu na jednoduché, ale zároveň veľmi chutné vianočné pečivo, ponúkam tento overený...
Dutch baby pancake
Dutch baby nie sú tak celkom klasické palacinky. Je to jedna veľká palacinka ktorá sa...
Švábska trasenica
Obľubujem jedlá švábskej kuchyne pre jej jednoduchosť a variabilnosť. Už tu mám z tejto kuchyne recept...
Štajerský jablkový koláč
Je čas jabĺk, včera sme oberali našu jabloň, tak voľba padla na tento koláč...
Jägerschnitzel s hráškovým pyré
Vareškov tip Originálny recept Escalope à la chasseur je z teľcieho mäsa, opraženého na masle. Omáčka môže byť aj paradajková....
Hannoverská roláda s ružičkovým kelom
Profesia ma nadlho zaviala do nemeckých končín a ja som tak mohol objaviť úžasné vlastnosti tamojšej gastronómie...
Klasický Käsekuchen (tvarohový koláč) z Nemecka
V Nemecku je tento koláč veľmi obľúbený, jedla som ho mnohokrát. Až po rokoch som...
Hamburská vepřová plec
Protože prakticky nepoužívám na vaření kýtu, tak mám v názvu plec. Tím se ale nikterak...
Dusená uhorka s vajcom DRÉZDN UHORKÁČ
Uhorka obsahuje veľa rastlinného hormónu, ktorý výborne nahrádza inzulín. Čiže je vhodná najmä pre diabetikov,...
Prekladaná jablková štrúdľa
Pri príprave tejto štrúdle sme použili domáce tukové lístkové cesto použitím vzorom prekladania cesta, ktorý klasickej...
Zasnežené hviezdy
Tieto jednoduché hviezdy sú alternatívou k nemeckému vianočnému pečivu (Zimtsterne), ktoré je aj v magazíne Woman...
Hacksteak Christine
Recept je nemecký, preto aj originálny názov, volne ho možno preložiť ako steak z mletého mäsa.
Nemecký chlieb Landbrot
Tento chlieb je z knihy Chlieb. Napísali ju autori: Eric Treuille a Ursula Ferrigno.
Bavorské žemľové knedle s rýchlou smotanovou omáčkou
Ked som doma v Mnichove, tak si na tie knedle kupim zemlovy polotovar a toto plnohodnotne,...
Jablková kaša k pečenému mäsu
Pripravila som jablkovú kašu k pečenému mäsu, je krásne voňavá, má príjemnú sladko -...
Huby na bavorský spôsob
Tento recept mám od mojej rodiny v Bavorsku, tam som sa ho naučila, chutil nám...
Bavorské knedle
Bavorské knedle sú typickým tradičným jedlom Bavorska v Nemecku, majú tradičný spôsob prípravy so svojimi špecifikami,...
Eberswaldské krúžky
@mesiar50 minulý týždeň aj mňa lákal krásnymi venčekami, cez víkend som potešila rodinu takými trocha inými,...
Broskyňová torta
Skusil som si jednu tortu, ktora nie je narocna na pripravu a ani na mnozstvo ingrediencii...
Salzburgský nákyp
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Počas šľahania postupne pridávame práškový cukor. Do...
Cisárske trhance
Toto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by som...
Mravenisko
Recept mám od veľmi dobrej Nemeckej priateľky normálne nemám rada "suché" koláče ale tento ma prekvapil svojou...
Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept
Je to zaujimave jedlo z vegetarianskej kuchyne, vhodne aj ako priloha k roznym mäsam.
Pinzgauer Kasnocken-Syrové halušky z Pinzgau
V celom Rakúsku a v nemecky hovoriacich krajinách sú veľmi obľúbené syrové halušky, nazývané ako Kasnocken,...