Foto: nonna
Uhorka obsahuje veľa rastlinného hormónu, ktorý výborne nahrádza inzulín. Čiže je vhodná najmä pre diabetikov, ale i tých, čo chcú zredukovať svoju váhu. Okrem Zobraziť celý popisUhorka obsahuje veľa rastlinného hormónu, ktorý výborne nahrádza inzulín. Čiže je vhodná najmä pre diabetikov, ale i tých, čo chcú zredukovať svoju váhu. Okrem toho obsahuje aj dosť vlákniny dôležitej pre očistu organizmu, odstraňovanie splodín metabolizmu. A pre množstvo vody vie v surovom stave výborne uhasiť smäd.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Uhorku, rajčinu, petržlenovú vňať umyjeme, cibuľu olúpeme. Uhorku nakrájame na malé kocky, cibuľu nadrobno, vňať posekáme, rajčinu pokrájame na polmesiašiky.
-
3
Vajce rozšľaháme a zmiešame s mliekom, mierne osolíme.
-
4
Rozohrejeme maslo a podusíme na ňom cibuľu do sklovita cca dve minúty.
-
5
Pridáme uhorku, trochu osolíme, premiešame a dusíme na miernom ohni vo vlastnej šťave šesť minút.
-
6
Prilejeme vaječnú zmes, zľahka premiešame a necháme zhustnúť počas cca desať minút.
-
7
Posypeme petržlenovou vňaťou, ozdobíme rajčinou. Fajn chutnanie!
Diskusia k receptu