Švábska trasenica fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 3. októbra 2016

Obľubujem jedlá švábskej kuchyne pre jej jednoduchosť a variabilnosť. Už tu mám z tejto kuchyne recept na svadobné pečivo a mne sa veľmi páčilo. Zobraziť celý popisObľubujem jedlá švábskej kuchyne pre jej jednoduchosť a variabilnosť. Už tu mám z tejto kuchyne recept na svadobné pečivo a mne sa veľmi páčilo. Ešte raz som načrela do ich skvelých receptov. Dnes pre zmenu trasenica. Toto jedlo vyzerá na prvý pohľad zložito, ale je v ňom všetko, čo sa v bežnej domácnosti vždy nájde. Kombinácia zemiakov s maslovými haluškami a opečeným chlebíkom to všetko pod tvarohovým klobúkom.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 krajec domáci
100 g špeciál
100 g
1 ks
2 PL roztopené
 podľa chuti
200 g hrudkovitý
80 g domáca




Postup

  1. 1

    Zemiaky som ošúpala, umyla.

    Švábska trasenica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Treba na varenie zemiakov použiť väčší hrniec, lebo v tej vode kde sa varia zemiaky sa budú variť i maslové halušky. Zemiaky som dala do hrnca a pridala som soľ. Nechala som ich variť do polomäkka.

    Švábska trasenica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa zemiaky varili, pripravila som si cesto na maslové halušky. Obe múky som preosiala, pridala som vajce, roztopené maslo a soľ.

    Švábska trasenica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vriacej vody k uvareným zemiakom som sádzala halušky.

    Švábska trasenica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď halušky vyplávali na vrch, scedila som ich spolu i so zemiakmi. Netreba oplakovať.

    Švábska trasenica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypala som ich tvarohom.

    Švábska trasenica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krajec domáceho chlebíka som nakrájala na malé kocočky. Opiekla som ho na suchej panvici do svetlohneda.

    Švábska trasenica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravila som si vejárik slaninky. Keď sa slaninka opiekla, tukom som poliala trasenicu. Vlastne celé toto jedlo už posypané tvarohom a kockami chlebíka spolu s misou sa potrasie tak aby sa zemiaky a chlebík nepolámali. Zapíja sa kyslým domácim mliekom.

    Švábska trasenica (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové jedlo som uložila na taniere, ozdobila vejárikom slaninky. Veľmi chutné a sýte jedlo. Prajem vám dobrú chuť.

    Švábska trasenica (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

siisa
Super, Nemci vedia čo je dobré ! Určite výborne chutí a stojí to za vyskúšanie.
venusa
Stačili by tie halušky s tvarohom, no to by neboli uz svabske. Sýte fajne jedlo, ale ta klobása s kyslým mliekom nie je šťastná kombinácia.
mesiar50
Veľmi jednoducho,no skvelo a chutne vyzerajúce jedlo.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
sracz
Vieš milá Izka, že sa ma veľmi prekvapila aj týmto Tebou zrealizovaným rcp? Mal so česť, vo funkcii kvestora VLA, pohostiť kolegov z vojenskej leteckej školy Luftwaffe v Bavorsku. Vo februári 1993 sme im oplatili ich návštevu a tak som využil možnosť v mníchovskom "König Ludwig Gasthuasse" uvariť im náš hovädzobravčový guľáš.



sracz
V pribehu rozlúčkovej večere mi veliteľ školy, gen. Köppke, venoval túto KK so švábskymi rcp. Ten Tvoj, však v nej nie je uvedený, ale to nič nemení na skutočnosti, že ho môžem (a rád) pripraviť v našej kuchyni. Ďakujem Ti veľmi pekne za inšpiráciu a želám pekný týždeň!


sracz
... nuž a aj táto publikácia má svoje čestné miesto v mojej knižnici KK!


izabella929
@siisa ,súhlasím s tebou.-)@venusa , možno preto sa ti to zdá divné s kyslým mliekom, lebo asi nevieš, že sa jedná o domácu vysušenú klobásu, neverím, že by ti uškodila.-)@mesiar50 , sám vieš dobre, že v jednoduchosti je krása, vnímam to cez tvoje torty na FB.@patroveckypitrs , nemusíme byť potomkami švábov na to, aby nás lákala jednoduchá neprechemizovaná strava..@sracz , kým som chodievala na ,,,štrúdlové festivaly,, do Maďarska spoznala som tam fantastických ľúdí s prekrásnym srdcom..medzi iným tiež 92 r. madam, ktorá pochádzala z Nemecka a mala v Maďarsku svoju cukráreň..rozprávala som sa s ňou a dostala som vzácny rodinný recept na cibuľový koláč.,. s trasúcimi rukami listovala vo svojom receptáriku a diktovala mi recept s veľkou láskou..stačilo aby som jej sľúbila, že ho odomňa bude poznať veľa ľudí na Slovensku.Toľká úcta ku svojej práci v oblasti cukrárenstva sa len tak často nevidí..máš vzácnu knihu receptov, šplhol si si u mňa vysoko Ferko..) A už keď sa dnes toľko venujem tebe tak mi prosím dovoľ , aby som Ti z príležitosti Tvojich menín popriala z celého srdca veľa dobrého zdravia, šťastia , lásky a pohody a nezabudni, si človek veľmi vzácny..Boh Ťa opatruj Ferko.-)


1x sracz
sracz
@Izabella929 (4.10.2016 17:24)

Z hĺbky srdca i duše mojej Ti ďakujem Izka milá. Nikdy, čo žijem, som nebral priateľstvo na ľahkú váhu. A je to jedno, či so ženou, alebo mužom. Ja priateľstvo ponúkam iba raz. Keď ho príjmem, je tro na vždy. Aspoň z mojej strany a ťažko znášam sklamania. Tvoje priateľst vo si vážim a strážim, ako oko v hlave. ... je to ako vryté do skaly!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia