Nemecká kuchyňa (recepty chronologicky)

prazdny

Chantilly Cream (Šľahačkovy sladky Krem)

Torty

"Chantilly Cream" sa zacal používať vo Francúzsku. Je to vlastne "sladena luxusna šľahačka s príchuťou...

prazdny

Bavorská roštenka

Bravčové mäso

Očistené zemiaky nakrájame na plátky, necháme odstáť, aby pustili šťavu, potom šťavu zlejeme...

prazdny

Moje Spätzle - špécle

Cestoviny

Vynikajúca príloha, či samostatné jedlo.

prazdny

Punčové tortičky

Torty

Tortičky pochádzajú z Nemecka, sú naozaj chutnučké.

prazdny

Korenisté oriešky

Koláče

Tento recept pochádza z Nemecka. Získala som ho počas svojho pobytu v tejto krajine pred 13-timi...

prazdny

Berlínska suchá klobása

Bravčové mäso

Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...

prazdny

Mozartove guľky (Mozartkugeln)

Dezerty

Zo zeleného marcipánu si vytvoríme malinkú guličku.

prazdny

Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita

Polievky

V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...

prazdny

Skvelá jablkovo-pudingová torta

Torty

Pred rokom som dostala dve bedničky jabĺk a tak som testovala rôzne recepty na jablkové koláče...

prazdny

Zapekané zemiaky DIA

Bezmäsité jedlá

Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovice. Tie krájame na pol centimetrové plátky a dáme variť na...

prazdny

Kapor po alsasky

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Pečené bravčové koleno na čiernom pive

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...