Foto: banjolin
V Nemecku je tento koláč veľmi obľúbený, jedla som ho mnohokrát. Až po rokoch som sa konečne odhodlala upiecť ho aj u nás "na Zobraziť celý popisV Nemecku je tento koláč veľmi obľúbený, jedla som ho mnohokrát. Až po rokoch som sa konečne odhodlala upiecť ho aj u nás "na vychodze". Mali sme práve robotníkov okolo domu, všetkým veľmi chutil. Jeden sa dokonca vyjadril, že lepší ešte nejedol.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na cesto zmiešame všetky suroviny na hladkú hmotu. Vyložíme až na okraje tortovej formy, cca 3 cm, pokrytej papierom na pečenie.
- 2
Na plnku najprv vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridåvame ostatné suroviny, nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Hmotu nalejeme na cesto pripravené v tortovej forme.
- 3
Pečieme na 180 stupňov asi 60 minút. Vychladnutý koláč posypeme pråškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu