Broskyňová torta

vladimirkaplan - fotkavladimirkaplan, 31. marca 2015

Skusil som si jednu tortu, ktora nie je narocna na pripravu a ani na mnozstvo ingrediencii a chutovo je naozaj velmi dobra.

8-10
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Korpus - okrúhly:
1 bal.
100 g
100 g
1/2 bal.
2 ks celé
100 g
Plnka:
1 bal.
0,5 l
200 ml
2 PL
1 bal.
8-10 polovičiek
Želatína:
2 ks číra
250 ml
250 ml
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarime si vanilkovy puding podla navodu a nechame ho chladnut. Po ochladnuti vmiesame do neho kyslu smotanu. Ja do vanilkoveho pudingu pridavam aj vanilkovy cukor.

  2. 2

    Vytiahneme si maslo a vajcia aspon 3 hodiny pred pecenim z chladnicky. Predhrejeme si ruru na 200°C. Do misky si dame cukor, aj vanilkovy a maslo (izbovej teploty), slahame do peny, potom pridavame vajcia (izbovej teploty) po jednom a za kazdym preslahame, aby sa spojilo, nakoniec pridame preosiatu muku s praskom do peciva a uz len kratko premiesame na nizkej rychlosti. Tortovu formu si vystelieme papierom na pecenie, vlejeme do nej masu a dame piect na 10-15 minut, 200°C. Po 10-15 minutach vytiahneme poloupeceny korpus z rury a nechame ho trocha spadnut, aby nemal "brucho", nalejeme na neho pripraveny krem a naukladame broskyne, alebo marhule zhruba 1cm od okraja formy po celom obvode a trocha ich popritlacame do kremu. Dame spat do rury na 10-15 minut.

  3. 3

    Pripravime si zelatinu. Stavu z kompotu zriedime s vodou 1:1, tak aby sme mali 0,5 l, prisypeme 1PL cukru a vmiesame 2ks zelatina cira. Ja som mal zelatinu ciru 1ks na 250ml tekutiny. Priviest do varu, povarit 1 minutu a odstavit. Nechat chladnut 5 minut, nie dlhsie, aby nezacala tuhnut.

  4. 4

    Vytiahnut kolac z rury a naliat zelatinu na neho. Nechat vychladnut, vlozit do chladnicky na 2 hodiny a potom sa uz len divit, ako rychlo sa zjedol. Mozno sa zda komplikovany, ale nieje. Je vyborny, nie velmi sladky. Moze sa piect aj na plechu, ale v tom pripade vsetko x2.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Nemecká kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

svedka
Vdaka za pripomenutie tohoto koláčika.je to dobrota :)
luss44
vyzerá chutne, túto plnku robievam do nebeských rezov, je ľahučká.