Foto: vladimirkaplan
Skusil som si jednu tortu, ktora nie je narocna na pripravu a ani na mnozstvo ingrediencii a chutovo je naozaj velmi dobra.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Korpus - okrúhly: | |
1 bal. |
|
100 g |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
2 ks celé |
|
100 g |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
0,5 l |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
8-10 polovičiek |
|
Želatína: | |
2 ks číra |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Uvarime si vanilkovy puding podla navodu a nechame ho chladnut. Po ochladnuti vmiesame do neho kyslu smotanu. Ja do vanilkoveho pudingu pridavam aj vanilkovy cukor.
- 2
Vytiahneme si maslo a vajcia aspon 3 hodiny pred pecenim z chladnicky. Predhrejeme si ruru na 200°C. Do misky si dame cukor, aj vanilkovy a maslo (izbovej teploty), slahame do peny, potom pridavame vajcia (izbovej teploty) po jednom a za kazdym preslahame, aby sa spojilo, nakoniec pridame preosiatu muku s praskom do peciva a uz len kratko premiesame na nizkej rychlosti. Tortovu formu si vystelieme papierom na pecenie, vlejeme do nej masu a dame piect na 10-15 minut, 200°C. Po 10-15 minutach vytiahneme poloupeceny korpus z rury a nechame ho trocha spadnut, aby nemal "brucho", nalejeme na neho pripraveny krem a naukladame broskyne, alebo marhule zhruba 1cm od okraja formy po celom obvode a trocha ich popritlacame do kremu. Dame spat do rury na 10-15 minut.
- 3
Pripravime si zelatinu. Stavu z kompotu zriedime s vodou 1:1, tak aby sme mali 0,5 l, prisypeme 1PL cukru a vmiesame 2ks zelatina cira. Ja som mal zelatinu ciru 1ks na 250ml tekutiny. Priviest do varu, povarit 1 minutu a odstavit. Nechat chladnut 5 minut, nie dlhsie, aby nezacala tuhnut.
- 4
Vytiahnut kolac z rury a naliat zelatinu na neho. Nechat vychladnut, vlozit do chladnicky na 2 hodiny a potom sa uz len divit, ako rychlo sa zjedol. Mozno sa zda komplikovany, ale nieje. Je vyborny, nie velmi sladky. Moze sa piect aj na plechu, ale v tom pripade vsetko x2.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu