Foto: royallady
Tento recept som našla na internete. A keďže mám rada kukuricu, tak som si ju vyskúšala a chutí to celej rodine.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 x 300 g konzerva |
|
1 stredne veľký ks |
|
2 strúčiky |
|
2,5 dl |
|
1 ČL |
|
2 plPL |
|
1 kocka |
|
|
|
(alebo olej) |
|
1 l |
|
Postup
-
1
Na drobno nakrájanú cibuľu opražíme na malom množstve masla alebo oleja. Pridáme pretlačený cesnak a pražíme len chvíľku (1-2 minúty), aby nám to nestmavlo.
- 2
Pridáme konzervy kukurice. (Nechajme trošku kukurice na ozdobenie). Premiešame, posolíme a prilejeme asi tak 1L vody. Pridáme bujón a za kávovú lyžičku karí korenia a varíme do mäkka.
- 3
Potom s mixérom rozmixujeme a cez sitko s menšími dierkami prelejeme a scedíme od šupiek kukurice. Ja to premiešam s varechou a ide to celkom rýchlo. Na konci, keď mi ostanú iba šupky v sitku, tam ešte dolejem cca 2 dl vody, aby som toho mala trošku viac.
- 4
Dáme polievku znovu variť. (Ja som zvykla pridať aj tú kukuricu, čo som na začiatku nechala na ozdobu). V smotane rozmiešame 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu a nalejeme do vriacej polievky. Prevaríme aj so smotanou a polievka je hotová. Môžeme nabrať do tanierov a ozdobiť odloženou kukuricou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/polievka-z-cerstvej-kukurice-co...