Foto: silviascookingdiary
Dutch baby nie sú tak celkom klasické palacinky. Je to jedna veľká palacinka ktorá sa pečie v panvici. Dutch baby je o mnoho Zobraziť celý popisDutch baby nie sú tak celkom klasické palacinky. Je to jedna veľká palacinka ktorá sa pečie v panvici. Dutch baby je o mnoho rýchlejšia ako klasická palacinka keďže nemusíte stáť pri šporáku a obraciať palacinku po palacinke. Je to v podstate palacinkový jackpot :) Cesto si pripravíte v jednej miske, následne ho vylejete na horúcu panvicu a pridáte akékoľvek ovocie (ak nemáte ovocie poruke dutch baby si pokojne pripravte čistú, môžete pridať napríklad škoricu a muškátový orech).
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Prázdnu panvicu si dáme do vyhriatej rúry na 230 stupňov.
- 2
Zmiešame si 3 vajcia, 150 ml mlieka, 100 g hladkej múky, vanilkový extrakt a štipku soli, miešame až kým nám nevznikne cesto.
- 3
Vyberieme si horúcu panvicu z rúry (panvicu vyberte čo najrýchlejšie aby nám neuniklo teplo z rúry), potrieme maslom a vylejeme na ňu naše cesto, posypeme ovocím alebo necháme len tak.
- 4
Pečieme až kým palacinka nebude do zlatista, 18-25 minút. Môžeme ju posypať cukrom a pridať šľahačku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu