Dutch baby pancake

silviascookingdiary - bez fotkysilviascookingdiary, 11. novembra 2016

Dutch baby nie sú tak celkom klasické palacinky. Je to jedna veľká palacinka ktorá sa pečie v panvici. Dutch baby je o mnoho Zobraziť celý popisDutch baby nie sú tak celkom klasické palacinky. Je to jedna veľká palacinka ktorá sa pečie v panvici. Dutch baby je o mnoho rýchlejšia ako klasická palacinka keďže nemusíte stáť pri šporáku a obraciať palacinku po palacinke. Je to v podstate palacinkový jackpot :) Cesto si pripravíte v jednej miske, následne ho vylejete na horúcu panvicu a pridáte akékoľvek ovocie (ak nemáte ovocie poruke dutch baby si pokojne pripravte čistú, môžete pridať napríklad škoricu a muškátový orech).

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 230 °C

Suroviny

3 ks
150 ml
100 g
1 ČL
štipka
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Prázdnu panvicu si dáme do vyhriatej rúry na 230 stupňov.

  2. 2

    Zmiešame si 3 vajcia, 150 ml mlieka, 100 g hladkej múky, vanilkový extrakt a štipku soli, miešame až kým nám nevznikne cesto.

  3. 3

    Vyberieme si horúcu panvicu z rúry (panvicu vyberte čo najrýchlejšie aby nám neuniklo teplo z rúry), potrieme maslom a vylejeme na ňu naše cesto, posypeme ovocím alebo necháme len tak.

  4. 4

    Pečieme až kým palacinka nebude do zlatista, 18-25 minút. Môžeme ju posypať cukrom a pridať šľahačku.

    Dutch baby pancake - obrázok 4

Diskusia k receptu

popoluska340
paradna palacinka urcite si urobim zajtra rano.Jednoducha,a netreda stat pri sporaku.Raz davno som taketo nieco uz robila,ale stratila som presny pomer surovin,takze teraz sa mi to moc hodi.
monty469
Ked ma nahle prepadne chut na sladke tak uz viem co si mozem urobit:-) Pekne
1x mitzy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia