Stuttgartské syrové špecle
Ľudovít Turčan
šéfkuchár Horského hotela Remata v Ráztočne, 20. apríla 2016
šéfkuchár Horského hotela Remata v Ráztočne, 20. apríla 2016

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajec a minerálky vytvoríme redšie cesto. Cez haluškové sitko pretláčame do vody „špecle“, ktoré sú dlhšie a tenšie ako naše halušky.
- 2
Uvarené scedíme a dáme na panvičku s olejom. Zapečieme dochrumkava, pridáme nastrúhaný syr a zamiešame do zmesi. Hotové vyklopíme na tanier a navrch pridáme cibuľu nakrájanú a opečenú vo fritéze.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
to bude asi tym, ze ty robis specle, na foto su halusky, specle vyzeraju takto: chalupnikovi.com/recepty/?p=2529...