Stuttgartské syrové špecle

Ľudovít Turčan
šéfkuchár Horského hotela Remata v Ráztočne, 20. apríla 2016
Stuttgartské syrové špecle
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
500 g
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec a minerálky vytvoríme redšie cesto. Cez haluškové sitko pretláčame do vody „špecle“, ktoré sú dlhšie a tenšie ako naše halušky.

  2. 2

    Uvarené scedíme a dáme na panvičku s olejom. Zapečieme dochrumkava, pridáme nastrúhaný syr a zamiešame do zmesi. Hotové vyklopíme na tanier a navrch pridáme cibuľu nakrájanú a opečenú vo fritéze.

Diskusia k receptu

ilusa
no,moze to byt dobre,vyskusam z polovicnej davky

mamatata2
Špecle máme radi aj ako prílohu k mäsu, len tie naše sú ešte chudšie a dlhšie ako na obrázku :)
drajan
Ja tiež si pod špeclami predstavím trochu iný tvar ako "naše" halušky. Hoci, vraj aj v Nemecku robia spätzle rôznych tvarov, aj takéto...ako halušky. Mne sa skôr páčia také tenšie, dlhšie... nie raz kúpim aj hotové, chladené a sú veľmi dobré. Použiteľné na hocičo...s bryndzou, s tvarohom, s kyslou kapustou, so šampiňónmi na smotane, s vajíčkom, s makom... fakt skvelé! fantázii sa medze nekladú, dajú sa aj zapekať, použiť ako príloha k duseným mäsám, so špenátom. Fakt ich mám veľmi rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia