Foto: lalotka
Recept mám od veľmi dobrej Nemeckej priateľky normálne nemám rada "suché" koláče ale tento ma prekvapil svojou šťavnatosťou. Už dlhšie som ho chcela robiť Zobraziť celý popisRecept mám od veľmi dobrej Nemeckej priateľky normálne nemám rada "suché" koláče ale tento ma prekvapil svojou šťavnatosťou. Už dlhšie som ho chcela robiť lebo hlavnou prísadou koláča je Vaječní likér. A ten u nás fičí len na vianoce aj to len asi 200ml :-D sme skôr pivári a vínkari :-) takže mám už asi pol roka otvorenú polku flaše a neviem čo s ňou.
na 170 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, maslo vyberieme trošku skôr nech nie je ako kameň. Vanilkový cukor som dala do cukru a kypriaci prášok som vsypala k múke.
-
2
Keďže som nemala postup čo z čím vyšľahať tak som si zvolila alternatívu a šľahala som vajcia z cukrom a potom som tam hodila maslo. Ale môžte najprv vyšľahať maslo z cukrom a potom primiešať postupne vajcia. Ako ste naučení myslím že to nijako neovplyvní koláč aj jeho výsledok.
-
3
po cukre a vajciach prichádza na rad zmäknuté maslo
-
4
keď maslo ako tak vyšľaháme tak preosejeme múku z kypriacim práskom a šľaháme ďalej
-
6
pridáme Vaječní koňak zasa trošku zamiešame
-
7
Mliečnu ryžu dáme na koniec a vareškou zamiešame nie mixérom lebo by sa nám mohla rozdrviť a chcem aby sme v mravenisku mali mravce nie zombi mravce
-
8
Nakoniec dáme do formy ja som použila akú som mala doma. Ale mal by ísť do gulatej z otvorom v strede, priemer tortovej, ja takú nemám, tak som toho cesta mala viacej a zbytok som dala do maffinovej formy a spravila maffiny pre dobrých susedov
-
9
Ak vám koláčik jemne prihorí ako mne lebo máte zlu trúbu alebo len zlú karmu alebo len ste sa zapozerali do seriálu tak ho polejte čoko. Veď predsa to tak má by! A svoje tajomstvo neprezrádzajte. Mravenisko z osídlením mini mravenisk.
varecha.pravda.sk/recepty/mravenisko-fotorecept/42400-rec...
tvoj je vylepšený koňakom..
dobrý musí byť..:-)