Foto: sweetlaab
Pri príprave tejto štrúdle sme použili domáce tukové lístkové cesto použitím vzorom prekladania cesta, ktorý klasickej štrúdli pridá zaujímavú štruktúru. Jablkovú plnku môžeme ochutiť Zobraziť celý popisPri príprave tejto štrúdle sme použili domáce tukové lístkové cesto použitím vzorom prekladania cesta, ktorý klasickej štrúdli pridá zaujímavú štruktúru. Jablkovú plnku môžeme ochutiť makom alebo tvarohom. Viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/02/interlaced-apple-strudel- prekladana.html
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme lístkové cesto (postup na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/02/interlaced-apple-strudel-prekladana.html).
- 2
Rozvaľkáme plát cesta na doske, použijeme hladkú múku ak sa cesto lepí,
- 3
Pokvapkáme olejom a po dĺžke v strede posypeme pomletým makom, potom cukrom, pokvapkáme olejom.
- 4
Posypeme jablkami, hrozienkami, citrónovou šťavou, cukrom, škoricou, strúhankou, pokvapkáme olejom.
- 5
Kraje cesta porežeme na pásy a preložíme tak, aby sme uzavreli štrúdľu, podľa obrázka.
- 6
Prenesieme na pomastený plech, potrieme bielkom, pečieme 15 min. pri 200 °C, potom 40 - 50 min. pri 180 °C, alebo do hnedo zlatista, potom posypeme práškovým cukrom a pred podávaním pokríjame.
- 7
Prípravu a fotky tvarohovej štrúdle si pozrite na našom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/02/interlaced-apple-strudel-prekladana.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu