Prekladaná jablková štrúdľa

sweetlaab - fotkasweetlaab, 1. februára 2016
Prekladaná jablková štrúdľa
Foto: sweetlaab

Pri príprave tejto štrúdle sme použili domáce tukové lístkové cesto použitím vzorom prekladania cesta, ktorý klasickej štrúdli pridá zaujímavú štruktúru. Jablkovú plnku môžeme ochutiť makom alebo tvarohom. Viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/02/interlaced-apple-strudel- prekladana.html

20
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g domáce s tukom
200 g
10 ks strúhané
100 g
6 PL
4 PL
8 PL
100 ml
1 ks
2 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1
  2. 2

    Rozvaľkáme plát cesta na doske, použijeme hladkú múku ak sa cesto lepí,

  3. 3

    Pokvapkáme olejom a po dĺžke v strede posypeme pomletým makom, potom cukrom, pokvapkáme olejom.

  4. 4

    Posypeme jablkami, hrozienkami, citrónovou šťavou, cukrom, škoricou, strúhankou, pokvapkáme olejom.

  5. 5

    Kraje cesta porežeme na pásy a preložíme tak, aby sme uzavreli štrúdľu, podľa obrázka.

    Prekladaná jablková štrúdľa  - obrázok 5
  6. 6

    Prenesieme na pomastený plech, potrieme bielkom, pečieme 15 min. pri 200 °C, potom 40 - 50 min. pri 180 °C, alebo do hnedo zlatista, potom posypeme práškovým cukrom a pred podávaním pokríjame.

  7. 7

    Prípravu a fotky tvarohovej štrúdle si pozrite na našom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/02/interlaced-apple-strudel-prekladana.html

Diskusia k receptu

haji
Moc krásný štrúdl, zkusím Vaše těsto a dám i mák. Léta takto štrúdl balím a vždy mám velký úspěch! Nahoře nepotírám ničím, někde jsem četla, že to může "zarazit" vyskočení těsta. Návštěvám podávám posypané cukrem, pro sebe cukrovat nemusím. Záleží na zvyku. Děkuji za recept, nadělal mi chutě!!
1x radost
jjanosik
Vydarila sa mi na prvy raz. Bielkom som potrel poskladanu strudlu pred tym ako putovala do rury na pecenie. Vdaka za recept