Foto: pusta
Pripravila som jablkovú kašu k pečenému mäsu, je krásne voňavá, má príjemnú sladko - kyslú aromatickú korenistú chuť, výborne sa k hodí k Zobraziť celý popisPripravila som jablkovú kašu k pečenému mäsu, je krásne voňavá, má príjemnú sladko - kyslú aromatickú korenistú chuť, výborne sa k hodí k bravčovému mäsu.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
4 ks stredne veľké kyslé |
|
1/2 ks na šťavu |
|
podľa chuti |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do hrnca som dala očistené, umyté, ošúpané jablká pokrájané na kocky,...
-
2
...podliala som ich malým množstvom studenej vody, pridala som citrónovú šťavu,...
-
3
..soľ, cukor, celé klinčeky,...
-
4
...mletú škoricu, ostatné koreniny,...
-
5
...priviedla do varu, dusila som na strednom plameni prikryté pokrievkou, kým boli jablká mäkké,...
-
6
...pretlačila som ich na kašu, v ktorej som ponechala malé kúsky jabĺk, kto chce jemnú kašu, ten rozmixuje do hladka, kto chce mať jablkovú omáčku, ten môže zahustiť zátrepkou z mlieka a múky alebo škrobom rozpusteným v troche vody a krátko spol povariť, ...
-
7
...ja som spravila jablkovú kašu s malými kúskami jabĺk, ako ju máme radi u nás doma, podávala som ju horúcu k pečenému bravčovému pliecku, viem si ju dobre predstaviť aj k pečenému kuraciemu alebo morčaciemu mäsu či k jahňacine, je to veľmi chutná aromatická voňavá korenistá príloha z jabĺk k pečenému mäsu, je rýchlo hotová a jej príprava je nenáročná, veľmi jednoduchá.
je to jine jen o hrebicek a zazvor. Je to i jiny recept?
každý si spraví svoju prílohu tak, ako sám chce, môžem potvrdiť, že aj tvoj spôsob je veľmi chutný.
dakujem za komentár.
jablková kaša to nie je, ja som chcela kašu.
dakujem za tvoj link k výbornému receptu.
takáto príloha sa bežne používa k pečenému mäsu v Nemecku, ja podávam aj k inému ako bravčovému, napísala som k akému, nám to veľmi chutí :-
dakujem za pekný komentár, hoci nebol adresovaný mne, ale čítala som ho a páči sa mi.
to už je na každom, ako sa rozhodne.
ak by som piekla bravčévé mäso vcelku, celkom iste by som zvolila tento tvoj spôsob.ja som piekla však pliecko úplne ináč a preto sa mi hodil viac môj recept.
dakujem za pridanie tvojho rp i nádherného prudko jedlého foto, oboje sa mi veľmi páči, znovu chválim a hodnotím vysoko.
vdaka.
nádherne naservírované, foto spieva :-)
dakujem za pridanie.
ak by som robila palacinky, použila by som tvoj recept, ale nepoužila by som tvoj recept k mäsu.
vyskúšm aj ten nápad.
variácie k ochuteniu sú rôzne.
som rada, že sa ti môj recept páči, mbe zase tvoje varianty.
dakujem ti za pochvalu a za 5*
A pre @radox1 - viem, že si nie raz spomenul, že zátrepka = lep, neviem, ako ju teda ty robíš, (vlastne, nijako), ale je to lepšie do niektorých omáčok a prívarkov ako zápražka, tú dávam tam, kde zátrepka nie je vhodná, ale zasa je ťažšia na žalúdok, zásmažka, a ak si pripravíš zátrepku skôr, a potom ju povaríš v jedle aspoň 10 minút, najmenej, aj viac, tak ani múku cítiť nebudeš, ako spomínaš.....len sa to treba naučiť.
poteší ma, ak vyskúšaš, dakujem za pochvalu, za uloženie do kk a 5*.