Foto: pusta
Tento recept mám od mojej rodiny v Bavorsku, tam som sa ho naučila, chutil nám a v tej podobe ho aj pridávam, iste každá Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej rodiny v Bavorsku, tam som sa ho naučila, chutil nám a v tej podobe ho aj pridávam, iste každá rodina má ten svoj recept a niet ani dvoch reštaurácií v susedstve, kde by tento recept varili rovnako, preto je na každom, ako si huby na tento spôsob pripraví.
porcie
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
V hrnci som rozpustila maslo,...
-
2
...na rozohriatom masle som orestovala cibuľu,...
-
3
....prichystala som si šampiňony, ja ich neumývam, len očistím vlhkou utierkou, šupku ponechávam, lebo tam je najviac chuti, väčšie som prekrojila na polovicu, menšie som ponechala v celku, môžete použiť akékoľvek čerstvé huby, ktoré vám chutia a máte práve po ruke, len nepožívajte huby mrazené, sušené či konzervované na toto jedlo,...
-
4
...restovala som ich do odparenia všetkej tekutiny...
-
5
...a opekala pekne do hneda - asi 15 minút,...
-
6
...pridala som sladkú smotanu, premiešala,...
-
7
...osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
-
8
...nechala spolu len krátko prevrieť a vypla som plameň, až do hotového jedla som pridala víno a premiešala, ja som použila Chardonnay, je na vás, aké víno zvolíte, už som nevarila.
-
9
Podávala som horúce s bavorskými knedľami a až na tanieri som hojne posypala na hrubo pokrájanou petržlenovou vňaťou, čím viac, tým lepšie.
-
10
Je to veľmi chutné, jednoduché, krásne voňavé hubové jedlo, zjemnené maslom a smotanou, prevoňané kvalitným bielym vínom, doplnené veľkým množstvom petržlenovej vňate, je navyše rýchlo hotové.
jedine ak sú to kuriatka a silne znečistené, tie opláchnem, ale hned vyutieram papierovou utierkou do sucha, lebo huby sú ako špongia, rýchlo nasajú vodu.
som veľmi rada, že sa ti recept páči, spokojne si pozmeň recept podľa seba a knedlíky si daj aké chceš ty sama, ja si viem veľmi dobre predstaviť ako prílohu aj cestoviny, čo už síce nie je práve echt bavorské, ale je výborné aj tak.
poteší ma, ak vyskúšaš :-)
dakujem za krásnu pochvalu a za priamočiarosť.
veľmi ma teší, že tebe sa recept páči :-)
vážim si tvoju pochvalu veľmi a dakujem.
s tým, čo si napísal, môžem len súhlasiť vrelo :-)
som veľmi rada, že ťa recept zaujal a páči sa ti:-)))
dakujem ti veľmi pekne za krásne hodnotenie a ak sa ti tak ľúbi tá bavorská knedľa, pridávam ti link na knedľu:
varecha.pravda.sk/recepty/bavorske-knedle-fotorecept/5858...
súhlasím, že si na takéto čerstvé lesné huby počkáš a radšej si ich ty sám nazbieraš, prajem ti bohatý hubársky úlovok :-)))
poteší ma, ak ty recept vyskúšaš a ešte viac ma poteší tvoja odozva ev. foto z úlovku i receptu, ak sa bude dať :-)
dakujem za hodnotenie šéfkuchára a znalca a za 5* od teba.
dakujem za pekné hodnotenie, za uloženie do kk a za 5*
čítala som, nájdem si čas a rada odpoviem, aj za spravu dakujem.
a to už muselo byť veľmi dávno, však skús aj ty, ja som presvedčená, že aj tebe sa vydarí taká :-)))
dakujem za milú pochvalu a za 5*
dakujem ti za pochvalu a za 5*
rado sa stalo :-)
z ktorých sa recept varil, veľký rozdiel chuti vo varení !!! Lesné huby po restovaní, počas dusenia zahustia omáčku, šampiňony nie, aj je to vidieť na foto č.7 a č.8 po pridaní smotany, riedka omáčka a odporúčanie len krátko prevrieť a nie redukovať, nie je to najvhodnejšie v tomto recepte. Riedka smotanová omáčka so šampiňonmi.
kúpila som ich teraz v obchode, dá sa aj pestovať.
áno, sladká smotana sa necháva len prevrieť, ak nevieš, lebo sa ľahko pripaľuje, nebolo mojim cieľom spraviť hustú omáčku, mala vyniknúť šampiňóny a aj vynikli. omáčka je taká, ako má byť.
napísala som čerstvé lesné huby a aj to, že môžu byť aj iné čerstvé huby, takže presviedčaš nesprávne a zbytočne.
www.nahuby.sk/atlas-hub/Agaricus-arvensis/peciarka-ov...
Pečiarka ovčia nieje šampiňón. Šampiňón je Pečiarka poľná.
Veľmi obtiažne. Pestuje sa na konskom hnoji a naparenej čiernej zemi Pečiarka poľná. Zasa klamete.
a áno, kúpila som ich v obchode, nezbierala som ich vlastnoručne, teda ak tu niekto klame tak, ste to vy, nie ja.
chcete tvrdiť, že sa nedajú pestovať, no ale nevymýšľajte si :-)
pre vaše info čítajte tu:
www.nahuby.sk/atlas-hub/Agaricus-arvensis/peciarka-ov...
v atlase húb je ich oveľa viac a sú jedlé.
nech sa páči:
www.nahuby.sk/vyhladavanie_globalne.php?cx=partner-pu...
nie, pečiarku ovčiu nekúpite, môžete si ju nazbierať sám.
ja som moje šampiňony nezbierala, kúpila som ich.
a zabudli sme spomenúť hnedé šampiňóny, nemecky Egerlinger, u nás predávané ako Portobello.
písala som aj to, že šampiňony je jeden z ľudových názvov pre pečiarku, pre pečiarku sú známe aj iné názvy, pravda?
to by som si nedovolila :-)))
viem o vás, že ste hubár a dobrý hubár, rada som si s vami o šampiňonoch podiskutovala :-)
ked idem na istotu, hladam ich na lukach, kde sa pasavaju kravy
odkazujem ťa na link:
www.nahuby.sk/vyhladavanie_globalne.php?cx=partner-pu...
tie lucne pozname a zbierame, ale tie lesne radsej ani nechytame do ruk, tam uz hladame hriby, nie huby, je to bezpecnejsie :-)
tiež som o tom písala vyššie.
dakujem za potvrdenie.
---UPRAVENE REDAKCIOU---
recept som pripravila zo šampiónov, ktoré som kúpila v obchode, preto nevidím dôvod na spor. tieto šampiňóny v mojom recepte sú veľmi chutné, sú voňavé a čerstvé.