Foto: exaybachay
podľa Christian Teubner, forma 26 cm
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Múku s cukrom, žĺtkom, maslom soľou a vodou vypracujeme na cesto, dáme do chladničky na 2h. Cesto rozvaľkáme a vystelieme formu, okraj potiahneme aspoň 2cm do výšky. Jablká očistíme a nakrájame na osminky a pozdĺžne husto jemne nakrojíme, polejeme šťavou z citróna. Cesto vo forme popicháme vidličkou a uložíme jablká. Dáme piecť na 200 a 15-20 minút.
- 2
Cukor s vajíčkami vymiešame do penista, vanilkovú tobolku vyškriabeme a dreň spolu so smotanou vmiešame do žĺtkovej hmoty. Touto plnkou zalejeme predpečený koláč až po okraj a ďalej pečieme 15-20 minút. Koláč priebežne sledujte, keďže obsahuje smotanu vie sa behom okamžiku spáliť, prípadne vypnite vrchný ohrev. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tvoj koláč sa mi veľmi páči, ale skontroluj si rozpis surovín. Máš tam uvedený 1 žĺtok a v popise uvádzaš v ceste žĺtky a v piškótovom ceste opäť žĺtky. Tiež chýba cukor do piškótu. Snáď Ti môj komentár nepokazí náladu.
varecha.pravda.sk/recepty/alsasky-jablcnik-fotorecept/454...
@aroooo , odpovie ti zatiaľ ja - ano, pečie sa na 2x, prvý raz sa predpečie cesto s jablkami a potom sa pridá smotanová náplň a ešte sa dopeká asi tách 15 minút. Len treba, aby to upresnil @exaybachay , ešte sa tu asi len rozhliada.......
už je to oparvené, suroviny aj postup