Orechové šuhajdy

Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 11. decembra 2014
Orechové šuhajdy
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Poleva:
250 g
100 g
100 g
200 g
Plnka:
200 g mleté (alebo kokos)
4 PL
100 ml
 alebo lentilky na ozdobenie




Postup

  1. 1


    Vo vodnom kúpeli rozpustíme stužený pokrmový tuk, pridáme čokoládu a kakao a miešame, kým sa všetko nespojí. Nachystáme si asi 50 papierových košíčkov. Roztopenú zmes nalievame lyžicou alebo striekame cukrárskym vreckom.

  2. 2


    Do každého košíčka dáme na spodok asi jednu lyžicu čokolády, na ňu dáme plnku, ktorú sme pripravili z orechov, mlieka a rumu a nechali sme ju asi dve minúty povariť na sporáku.

  3. 3


    Druhú polovicu čokolády nalejeme na orechovú plnku a dozdobíme orechmi, lentilkami či inými surovinami podľa fantázie.

Diskusia k receptu

liama
Jaj, ten tuk pokrmovy stuzeny... Nedalo by sa to aj inak?
siskam
Mne ten stužený tuk tiež vadí. Ja dávam Heru.
siskam
No nie je to ako pravé maslo, ale používa sa na pečenie. Je aj Hera maslová, tú som ešte nemala, ale že je ešte lepšia ako obyčajná. Tie šuhajdy s Herou chutia lepšie ako so stuženým tukom.
jenni
ja som robila minulý rok čokoládu na šuhajdy iba z čokolády na varenie + trochu kokosového oleja, aby sa šuhajdy netopili, robila som od oka na nejakých 100g tak 2 max. 3 čl kokosového oleja, aby sa čokoláda preriedila len a netreba toho dávať veľa lebo na teple sa rýchlo stopia..ale recept z minulého roka má blbé pomery a tak som ho prerábala a tento rok sa mi netopili ako minulý :) minie sa síce viac čokolády, ale ja nie som za také veci ako hera a pod. tak kto chce, aj takto môže nahradiť :)
rastlinka78
Urobila som presne všetko podľa receptu. Nachystané suroviny presne na gram, robím presne podľa postupu. A teraz kuk- načo tu je tento cukor vonku ? V postupe nie je, tak som ho samozrejme nedala. Kedy ho dať ? V ktorej fáze ? No nič, ušetrila som. Chcela by som sa opýtať aj na plnku. Naozaj 4 polievkové lyžice ? Zdá sa mi suchá. Plnku som varila presne 130 sekúnd.