Orechové šuhajdy
Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 11. decembra 2014
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 11. decembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
Suroviny
Poleva: | |
250 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
Plnka: | |
200 g mleté (alebo kokos) |
|
4 PL |
|
100 ml |
|
alebo lentilky na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli rozpustíme stužený pokrmový tuk, pridáme čokoládu a kakao a miešame, kým sa všetko nespojí. Nachystáme si asi 50 papierových košíčkov. Roztopenú zmes nalievame lyžicou alebo striekame cukrárskym vreckom.- 2
Do každého košíčka dáme na spodok asi jednu lyžicu čokolády, na ňu dáme plnku, ktorú sme pripravili z orechov, mlieka a rumu a nechali sme ju asi dve minúty povariť na sporáku.- 3
Druhú polovicu čokolády nalejeme na orechovú plnku a dozdobíme orechmi, lentilkami či inými surovinami podľa fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu