Moravské koláče

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009
Moravské koláče
90 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
30 g
120 g
100 g
2 ks
300 ml
Plnky:
200 g
250 g
1 ks
Posýpka:
40 g
50 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk, žĺtky a soľ. Pridáme kvások, mlieko a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.

  3. 3

    Z vykysnutého cesta urobíme guľky, dáme na vymastený plech a necháme ešte chvíľu kysnúť. V strede každej guľky urobíme jamku, okraje potrieme žĺtkom a do jamky dáme náplň (tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou, a džem).

  4. 4

    Posypeme posýpkou a pri teplote 200 - 220 stupňov upečieme (asi 12 minút). Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

Vymazať
katkal
v surovinach chyba tvaroh a navyse nie je jasne, co s vanilkovym cukrom a citronovou korou.
Vymazať
brisid
moravské koláče som piekla prvýkrát a musím povedať, že vyzerajú úžasne :)
aj by som pridala fotku, len neviem ako :(
Vymazať
mikat
Zo všetkých receptov na moravské koláče som si vybrala nakoniec tento a neľutujem :) Sú fantastické, mňam!
Vymazať
matasu76
Dobry den,dakujem za super recept. Robila som ich po prvy krat vcera,hned sa spapali,zajtra robim druhu davku.
Dakujem pekne.
Mata
Vymazať
mikat
Po dlhšom čase som oprášila tento recept a cesto nesklamalo. Neviem čím to je, ale je veľmi mäkké a vláčne aj na druhý deň. A to používam zásadne celozrnnú múku, pri ktorej je ťažké dosiahnuť vláčnosť a ľahkosť. Tentoraz som cesto plnila tvarohom a navrch dala džem a mak.