Domáci makovník

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009
Domáci makovník

Suroviny

500 g
250 ml
180 ml
1 ks
1 ks
42 g
5 PL
2 bal.
500 g
500 g
200 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s trochou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom, vysypeme do nádoby, dáme vykysnúť kvások s trochou mlieka a osladíme.

  2. 2

    Pridáme žĺtky, olej, zvyšné mlieko. Necháme vykysnúť cesto, ktoré sme vypracovali, asi 1 h. Dáme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 3 časti a urobíme bochníčky, ktoré necháme kysnúť 10 min.

  3. 3

    Potom rozvaľkáme cesto, rozotrieme 1/3 pripraveného maku, na mak poukladáme plátky masla a stočíme.

  4. 4

    Dáme na vymastený plech, necháme kysnúť 10 min. Popicháme vidličkou, potrieme olejom alebo teplým mliekom s cukrom a dáme do rúry upiecť. Pečieme 25 minút na 160 °C.

  5. 5

    Po upečení nezabudnúť prikryť utierkou a nechať odpočívať, inak stvrdne

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia