Postup
-
1
Múku zmiešame s trochou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom, vysypeme do nádoby, dáme vykysnúť kvások s trochou mlieka a osladíme.
- 2
Pridáme žĺtky, olej, zvyšné mlieko. Necháme vykysnúť cesto, ktoré sme vypracovali, asi 1 h. Dáme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 3 časti a urobíme bochníčky, ktoré necháme kysnúť 10 min.
- 3
Potom rozvaľkáme cesto, rozotrieme 1/3 pripraveného maku, na mak poukladáme plátky masla a stočíme.
- 4
Dáme na vymastený plech, necháme kysnúť 10 min. Popicháme vidličkou, potrieme olejom alebo teplým mliekom s cukrom a dáme do rúry upiecť. Pečieme 25 minút na 160 °C.
- 5
Po upečení nezabudnúť prikryť utierkou a nechať odpočívať, inak stvrdne
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jedná sa o 42 gramov droždia, je to opravené. Ďakujeme a prajeme pekný deň.