Silvestrovská kapustnica
			   Andrej Gogola a Eduard Šiška
majitelia reštaurácie Pulitzer u zlatého jeleňa, 4. januára 2017
		   
		   majitelia reštaurácie Pulitzer u zlatého jeleňa, 4. januára 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-5
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1,5 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 900 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL (alebo masť) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 nožičky | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na dochutenie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Bravčové koleno dáme uvariť v osolenej vode s korením a bobkovým listom. Na rozpálenom oleji alebo masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
- 2
 Potom pridáme na menšie kocky pokrájané uvarené bravčové koleno, pridáme mletú papriku a rascu a zalejeme vývarom z kolena.
- 3
 Po 10 minútach pridáme kyslú kapustu, na kocky pokrájané zemiaky, klobásu, slivky, cesnak a huby. Takto necháme variť asi 30 minút. Nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením a na tanieri kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


varecha.pravda.sk/recepty/kapustnica/56260-recept.html...
Dakujeme za upozornenie, chyby sme opravili.
Nech sa paci.
Kotlíková kapustnica je najlepšia a ešte vyskúšajte v zelenom vajíčku aj kotlíkový guláš, nebudete sa vedieť dojesť a to hovorím z vlastných skúsenosti:-) Fakt super, odporúčam:-)
Tak gulas mame taktiez velmi radi takze niekedy vyskusame. Dakujem za typ. Mate tiez tento gril? Co este vsetko v nom kuchtite? Dajte este nejake rady. Dakujem. My ho este dlho nemame a niekedy som az v soku ked pozeram na FB co vsetko oni v nom varia , rada si pozeram ich stranku. Mnoho inspiraci tam maju:-)
Áno máme, ten model Small sme si kúpili keďže dosť často organizujeme grilovačky, či už rodinné ale že prídu k nám kamaráti:-) My sme už skúšali aj pizzu, encian, mäsá na rôzne spôsoby, plnené špíze a dokonca aj chlieb:-) Tiež sa dosť často inšpirujem ich FB stránkou:-)
zemiaky musíte nakrájat na večie kocky a netreba stále miešat kapustnicu a doporučujem nové zemiaky