
Kakaovo-orechové rezy s rumom
Tento recept som piekla veľmi dávno podľa rád mnohých Varecháčok, ktoré ho spoznali ako retro zákusok z cukrárni....

Parížske rožky
Mleté orechy, práškový cukor a soľ zmiešame dokopy, po zmiešaní pridáme vajíčko a vymiešame hmotu,...

Makrónky z vlašských orechov
2 bielky izbovej teploty som začala šľahat spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Šľahala som do...

Jednoduchý jablkovo-orechový koláč
Už názov napovedá, že tento koláčik pripraví aj začiatočník. Jednoduché pečenie s výborným výsledkom...

Drobné vianočné orechové pečivo
Drobné pečivo neodmysliteľne patrí k Vianociam, tak ako aj orechy.

Tortové oblátky plnené orechovým nugátom
Jeden z receptov na báječné využitie bielkov - malé štvorčeky plné orechov.

Orechový koláč z troch surovín
Až je to smiešne, aký jednoduchý je tento koláč :-)) A pritom výborný! ...

Kokosový koláč s vlašskými ořechy
1 hrnček = 200 ml. Nejprve smícháme sypké suroviny. Ve mléku rozkvedláme vejce a přimícháme...

Karamelový zákusok
Pre milovníkov orechového cesta a karamelovej plnky. Jednoduchý spôsob prípravy, ktorú zvládne aj začiatočník...

Karamelizované vlašské orechy a slaná karamelová omáčka
Ak máte radi slaný karamel, tak potom musíte určite vyskúšať aj tieto recepty a za pár...

Zimný šalát s mandarínkami, so sušenou šunkou, syrom a granátovým jablkom
Jednoduché, svieže a chutné jedlo. Po sviatkoch sa mi nejako žiadajú ľahšie jedlá. Šaláty...

Zelerový šalát s jablkami
Jozef Mak a operný spevák Matej Bartko zo Štátnej opery v Banskej Bystrici nám v tejto časti...

Medovo-orechové rezy
Výborná kombinácia med, orechy, zákusok, ktorý je vhodný na sviatočný stôl.

Orechové sušienky s rozmarínom
Toto je veľmi podobný recept , ktorý som zdieľala naposledy, len namiesto pekanových orechov sa...

Fantastický raw parmezán
Tak toto ma dostalo! Keď som prvýkrát ochutnala raw parmezán, neskončila som, kým nebola krabička...

Orechová crostata s hruškami a chrumkavou mriežkou
Crostata je druh ovocného, v našom prípade ovocno–orechového koláča, ktorý má pôvod v Taliansku. Ide o...

Orechový „tatarák“
Vlašské orechy rozmixujeme na menšie kusy, nemali by byť pomleté na prach, takže ich nemelieme...