Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Hrnčekový jablčník pod bielou čokopolevou fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 11. mája 2023
Hrnčekový jablčník pod bielou čokopolevou (fotorecept)
Foto: helena10

Na dávkovanie surovín stačí 250 ml hrnček a na pečenie plech 20 x 35 cm.

Suroviny

Cesto:
4 ks
4/5 hrnčeka
1/2 bal.
štipka
2 hrnčeky
2 KL
2 PL
1/4 hrnčeka (mleté)
1/4 hrnčeka (mletý alebo vlašské orechy mleté)
4/5 hrnčeka
8 ks malé
z 1 menšieho citróna
 domáci
Poleva z bielej čokolády:
250 g
400 g (16 %)
Na plech:




Postup

  1. 1

    Očistené, ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky a zalejem citrónovou šťavou. Nechám stáť.

  2. 2

    Celé vajcia vyšľahám s cukrami a štipkou soli do nadýchanej peny. Vo väčšej miske vymiešam spolu všetky suché ingrediencie – múku, sódu bikarbónu, kakao, mleté orechy, mletý mak (chcela som zužitkovať zostatok maku). Následne primiešam olej a jablká aj so šťavou. Potom po častiach pridávam vyšľahanú vaječnú zmes a riadne vymiešam. Vznikne hustejšie cesto s jablkami.

    Hrnčekový jablčník pod bielou čokopolevou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rovnomerne rozložím na vymastený a posypaný plech 20 x 35 cm.

    Hrnčekový jablčník pod bielou čokopolevou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Kontrola špajľou.

  5. 5

    Vychladnutý koláč natieram domácim jablkovým lekvárom a bielou polevou, ktorú som si pripravila roztopením bielej čokolády nad parou a vymiešaním s kyslou smotanou. Poleva má konzistenciu krému a nestvrdne.

  6. 6

    Jablkový koláč po nočnom pobyte v chladničke nakrájam a ozdobím podľa seba. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia