Hrnčekový jablčník pod bielou čokopolevou fotorecept
Na dávkovanie surovín stačí 250 ml hrnček a na pečenie plech 20 x 35 cm.
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4/5 hrnčeka | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 2 hrnčeky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 hrnčeka (mleté) | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 hrnčeka (mletý alebo vlašské orechy mleté) | 
                                                             | 
                                                    
| 4/5 hrnčeka | 
                                                             | 
                                                    
| 8 ks malé | 
                                                             | 
                                                    
| z 1 menšieho citróna | 
                                                             | 
                                                    
| domáci | 
                                                             | 
                                                    
| Poleva z bielej čokolády: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g (16 %) | 
                                                             | 
                                                    
| Na plech: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Očistené, ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky a zalejem citrónovou šťavou. Nechám stáť.
- 2
 Celé vajcia vyšľahám s cukrami a štipkou soli do nadýchanej peny. Vo väčšej miske vymiešam spolu všetky suché ingrediencie – múku, sódu bikarbónu, kakao, mleté orechy, mletý mak (chcela som zužitkovať zostatok maku). Následne primiešam olej a jablká aj so šťavou. Potom po častiach pridávam vyšľahanú vaječnú zmes a riadne vymiešam. Vznikne hustejšie cesto s jablkami.
                                                    - 3
 Cesto rovnomerne rozložím na vymastený a posypaný plech 20 x 35 cm.
                                                    - 4
 Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Kontrola špajľou.
- 5
 Vychladnutý koláč natieram domácim jablkovým lekvárom a bielou polevou, ktorú som si pripravila roztopením bielej čokolády nad parou a vymiešaním s kyslou smotanou. Poleva má konzistenciu krému a nestvrdne.
- 6
 Jablkový koláč po nočnom pobyte v chladničke nakrájam a ozdobím podľa seba. Dobrú chuť !
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu