Hrnčekový jablčník pod bielou čokopolevou fotorecept
Na dávkovanie surovín stačí 250 ml hrnček a na pečenie plech 20 x 35 cm.
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 4/5 hrnčeka |
|
| 1/2 bal. |
|
| štipka |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 2 KL |
|
| 2 PL |
|
| 1/4 hrnčeka (mleté) |
|
| 1/4 hrnčeka (mletý alebo vlašské orechy mleté) |
|
| 4/5 hrnčeka |
|
| 8 ks malé |
|
| z 1 menšieho citróna |
|
| domáci |
|
| Poleva z bielej čokolády: | |
| 250 g |
|
| 400 g (16 %) |
|
| Na plech: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistené, ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky a zalejem citrónovou šťavou. Nechám stáť.
- 2
Celé vajcia vyšľahám s cukrami a štipkou soli do nadýchanej peny. Vo väčšej miske vymiešam spolu všetky suché ingrediencie – múku, sódu bikarbónu, kakao, mleté orechy, mletý mak (chcela som zužitkovať zostatok maku). Následne primiešam olej a jablká aj so šťavou. Potom po častiach pridávam vyšľahanú vaječnú zmes a riadne vymiešam. Vznikne hustejšie cesto s jablkami.
- 3
Cesto rovnomerne rozložím na vymastený a posypaný plech 20 x 35 cm.
- 4
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Kontrola špajľou.
- 5
Vychladnutý koláč natieram domácim jablkovým lekvárom a bielou polevou, ktorú som si pripravila roztopením bielej čokolády nad parou a vymiešaním s kyslou smotanou. Poleva má konzistenciu krému a nestvrdne.
- 6
Jablkový koláč po nočnom pobyte v chladničke nakrájam a ozdobím podľa seba. Dobrú chuť !
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu