Parížske rožky fotorecept
Foto: olinecka
Vyhľadávaný zákusok v cukrárňach, na svadbách a väčších oslavách. V chladničke boli vaječné bielky a tak som upiekla tento zákusok.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
štipka |
|
200 g |
|
200 g mleté |
|
1,5 PL |
|
Krém: | |
200 g zmäknuté |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
180 gr |
|
2,5 PL preosiate |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridáme po častiach na 4x práškový cukor a vyšľaháme do tuhej peny. Mleté vlašské orechy spojíme s múkou a varechou zľahka vmiešame do bielkového snehu.
-
3
Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme cestom.
-
4
Plech vyložíme papierom na pečeniea na striekame rožky. Rúru predhrejeme na 160 stupňov pečieme (sušíme) 25-30 minút.
-
5
Krém: Do misy dáme žĺtky, vajíčko a cukor a dáme na vodný kúpeľ. Varechou miešame pokiaľ žĺtkova hmota nezhustne (13-15) minút. Stiahneme z plameňa a za horúca vmiešame preosiate kakao. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme dohladka a spojíme s vychladnutým krémom.
-
6
Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobou špičkou.
-
7
Krém nastriekame na rožky a dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Vychladené rožteky namáčame do čokoládovej polevy, necháme stuhnúť. Dobrú chuť.
Ďakujem za nahliadnutie receptu nešľahala som nad parou, ale sneh sa urobil perfektne viď foto.