Plnené vianočné orechy
mesačník Varecha, 29. novembra 2022

Foto: Shutterstock
K Vianociam patria orechy, tak ako aj toto orechové pečivo s lahodnou pudingovo-maslovou plnkou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g mleté |
|
| 1 ČL |
|
| Na vymastenie formičiek: | |
|
|
|
| Na plnku: | |
| 300 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ČL |
|
| Na polevu: | |
| 100 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Z preosiatej hladkej múky, práškového cukru, na kocky nakrájaného zmäknutého masla, mletých orechov a kakaa vymiesime hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
- 2
Na pomúčenej doske z cesta vytvarujeme valček, pokrájame na dieliky a vtláčame do maslom vymastených formičiek na oriešky.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút. Po dopečení počkáme 5 minút a potom ľahkým klepnutím pečivo vyklopíme.
- 4
Na krém si z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, povrch pudingu prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- 5
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme na svetlú penu, pridáme vanilkovú pastu a po lyžiciach aj vychladnutý puding.
- 6
Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a nanášame na plochú stranu orieškov, priklopíme druhým orieškom.
- 7
Na polevu si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a namočíme do nej končeky orieškov. Necháme zaschnúť na mriežke.
Tiež orechové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








vdaka za recept - ukladam