Orechové pečivo
Orechové pečivo

Plnené vianočné orechy

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 29. novembra 2022
Plnené vianočné orechy
Foto: Shutterstock

K Vianociam patria orechy, tak ako aj toto orechové pečivo s lahodnou pudingovo-maslovou plnkou.

40 ks
porcií
50 (+ chladenie) minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
300 g
150 g
200 g
100 g mleté
1 ČL
Na vymastenie formičiek:
Na plnku:
300 ml
1 bal.
150 g
100 g
2 ČL
Na polevu:
100 g

Postup

  1. 1

    Cesto: Z preosiatej hladkej múky, práškového cukru, na kocky nakrájaného zmäknutého masla, mletých orechov a kakaa vymiesime hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Na pomúčenej doske z cesta vytvarujeme valček, pokrájame na dieliky a vtláčame do maslom vymastených formičiek na oriešky.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút. Po dopečení počkáme 5 minút a potom ľahkým klepnutím pečivo vyklopíme.

  4. 4

    Na krém si z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, povrch pudingu prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme na svetlú penu, pridáme vanilkovú pastu a po lyžiciach aj vychladnutý puding.

  6. 6

    Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a nanášame na plochú stranu orieškov, priklopíme druhým orieškom.

  7. 7

    Na polevu si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a namočíme do nej končeky orieškov. Necháme zaschnúť na mriežke.

Diskusia k receptu

dmilka
Vyskúšané, veľmi dobre sa oriešky vyklopili…ďakujem za recept

Zaujímavé video z archívu TV Varecha