Marcipánové guľky
Marcipánové guľky

Marcipánové guľôčky s pistáciami a vlašskými orechmi

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 20. decembra 2022
Marcipánové guľôčky s pistáciami a vlašskými orechmi
Foto: Kulinární studio MAFRA

Marcipánové guľky chutia ako pralinky z luxusného obchodu. Sú ideálne aj ako darček na zjedenie.

16 ks
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

80 g
50 g
25 g
200 g
40 ml
Na polevu:
150 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Slnečnicové semienka a vlašské orechy opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Vychladnuté potom nasekáme spolu s pistáciami.

  2. 2

    Marcipán spracujeme s amarettom. Pridáme nasekanú orechovo–semienkovú zmes a všetko dôkladne spracujeme.

  3. 3

    Z hmoty tvarujeme guľôčky a necháme ich pri izbovej teplote asi 15 minút zaschnúť.

  4. 4

    Nalámanú čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Guľôčky ponapichujeme na špáradlo a namočíme do čokoládovej polevy. Polevu necháme odkvapkať, guľôčku položíme na papier na pečenie a špáradlo vytiahneme. Kým poleva stuhne, posypeme povrch zvyšnými nasekanými pistáciami. Čokoládu necháme stuhnúť a potom guľôčky odlepíme od papiera.

Diskusia k receptu