Marcipánové guľôčky s pistáciami a vlašskými orechmi
mesačník Varecha, 20. decembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Marcipánové guľky chutia ako pralinky z luxusného obchodu. Sú ideálne aj ako darček na zjedenie.
porcií
príprava
Postup
-
1
Slnečnicové semienka a vlašské orechy opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Vychladnuté potom nasekáme spolu s pistáciami.
- 2
Marcipán spracujeme s amarettom. Pridáme nasekanú orechovo–semienkovú zmes a všetko dôkladne spracujeme.
- 3
Z hmoty tvarujeme guľôčky a necháme ich pri izbovej teplote asi 15 minút zaschnúť.
- 4
Nalámanú čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Guľôčky ponapichujeme na špáradlo a namočíme do čokoládovej polevy. Polevu necháme odkvapkať, guľôčku položíme na papier na pečenie a špáradlo vytiahneme. Kým poleva stuhne, posypeme povrch zvyšnými nasekanými pistáciami. Čokoládu necháme stuhnúť a potom guľôčky odlepíme od papiera.
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu