Šľahačkové orechovo-jablkové rezy fotorecept
Foto: helena10
Koláč ja vláčny, šťavnatý a vynikajúcej chuti. Pri pečení používam 200 ml odmerku alebo hrnček.
Suroviny
Cesto: | |
200 ml |
|
200 ml studené |
|
3 ks |
|
200 ml jemný |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
200 ml mleté |
|
3 PL |
|
1/2 bal. |
|
6 ks malé (ošúpané, nastrúhané) |
|
z 1/2 citróna |
|
Šľahačkový krém: | |
500 ml (33 %) |
|
1 - 2 PL |
|
2 malé bal. |
|
|
|
Na posypanie: | |
strúhaná |
|
Postup
-
1
Naše malé jablká ošúpem a nastrúham na klasické slzičky. Ja som nastrúhala 6 malých jabĺčok. Polejem ich šťavou z polovice citróna a nechám bokom.
- 2
V miske zalejem mliekom detskú krupicu. Lyžicou riadne premiešam a nechám stáť okolo 10 minút – to je ten čas, kým si nachystám plech, zapnem rúru a šľahám cesto...
- 3
V druhej nádobe celé vajcia s cukrami vyšľahám do peny. Za stáleho šľahania pridávam postupne olej, mleté orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nasledujú nastrúhané ošúpané jablká poliate citrónovou šťavou (aj so všetkou šťavou). Nakoniec dám do cesta v mlieku napučanú krupicu a vyšľahám na cesto.
- 4
Cesto nalejem na plech 20 x 30 cm vyložený papierom na pečenie. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20-25 minút. Skontrolujem špajľou. Po upečení nechám koláč vychladnúť.
- 5
Z vychladeného korpusu zrežem veľkým ostrým nožom jeho časť – asi ½ cm – pozri fotky. Túto odrezanú časť korpusu rozmrvím do inej nádoby.
- 6
V ďalšej nádobe vyšľahám do tuha šľahačku s práškovým cukrom, Smetafixom a vsypem do nej mrvenicu z upečeného korpusu. Lopatkou jemne riadne premiešam. Tento krém rovnomerne natieram na upečený zrezaný korpus. Nechám v chladničke 1-2 hodiny.
- 7
Vrch som posypala strúhanou čokoládou.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu