Orechový zákusok
Orechový zákusok

Šľahačkové orechovo-jablkové rezy fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 24. mája 2023
Šľahačkové orechovo-jablkové rezy (fotorecept)
Foto: helena10

Koláč ja vláčny, šťavnatý a vynikajúcej chuti. Pri pečení používam 200 ml odmerku alebo hrnček.

Suroviny

Cesto:
200 ml
200 ml studené
3 ks
200 ml jemný
1 bal.
100 ml
200 ml mleté
3 PL
1/2 bal.
6 ks malé (ošúpané, nastrúhané)
z 1/2 citróna
Šľahačkový krém:
500 ml (33 %)
1 - 2 PL
2 malé bal.
Na posypanie:
 strúhaná




Postup

  1. 1

    Naše malé jablká ošúpem a nastrúham na klasické slzičky. Ja som nastrúhala 6 malých jabĺčok. Polejem ich šťavou z polovice citróna a nechám bokom.

  2. 2

    V miske zalejem mliekom detskú krupicu. Lyžicou riadne premiešam a nechám stáť okolo 10 minút – to je ten čas, kým si nachystám plech, zapnem rúru a šľahám cesto...

  3. 3

    V druhej nádobe celé vajcia s cukrami vyšľahám do peny. Za stáleho šľahania pridávam postupne olej, mleté orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nasledujú nastrúhané ošúpané jablká poliate citrónovou šťavou (aj so všetkou šťavou). Nakoniec dám do cesta v mlieku napučanú krupicu a vyšľahám na cesto.

  4. 4

    Cesto nalejem na plech 20 x 30 cm vyložený papierom na pečenie. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20-25 minút. Skontrolujem špajľou. Po upečení nechám koláč vychladnúť.

    Šľahačkové orechovo-jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z vychladeného korpusu zrežem veľkým ostrým nožom jeho časť – asi ½ cm – pozri fotky. Túto odrezanú časť korpusu rozmrvím do inej nádoby.

    Šľahačkové orechovo-jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V ďalšej nádobe vyšľahám do tuha šľahačku s práškovým cukrom, Smetafixom a vsypem do nej mrvenicu z upečeného korpusu. Lopatkou jemne riadne premiešam. Tento krém rovnomerne natieram na upečený zrezaný korpus. Nechám v chladničke 1-2 hodiny.

    Šľahačkové orechovo-jablkové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrch som posypala strúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia