Orechové kvietky inšpirované Angie Bakes
Medzi moje úplne najobľúbenejšie chute patrí chuť vlašských orechov. Hľadala som recept, ktorý bude extra megaorechový a našla som krásny recept na stránke Zobraziť celý popisMedzi moje úplne najobľúbenejšie chute patrí chuť vlašských orechov. Hľadala som recept, ktorý bude extra megaorechový a našla som krásny recept na stránke Angie Bakes. Trošku som ho upravila podľa seba. Ak ste aj vy takí orechoví maniaci ako ja, myslím, že vám bude chutiť :-)
Zdroj: Pôvodný recept je od Angie Bakes
príprava
na 165 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| štipka |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 130 g (izbovej teploty) |
|
| 50 - 70 g |
|
| 60 g mleté |
|
| Plnka: | |
| 50 g (izbovej teploty) |
|
| 50 g |
|
| 2 PL (pomarančový, marhuľový, alebo slivkový lekvár) |
|
| 1 PL (tuzemský um) |
|
| 120 g mleté |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na cesto si vypracujte, cesto zabaľte do potravinovej fólie a odložte do chladničky. V pôvodnom recepte sa píše minimálne na tri hodiny, ja som odložila iba na jednu a s cestom sa dalo pekne pracovať. Množstvo cukru, ktoré použijete, závisí na vás. Myslím, že ani so 70 g cukru keksíky nepresladíte, ale ak máte radšej menej sladké, bude stačiť aj 50. V pôvodnom recepte je uvedené aj vajíčko, ale ja som ho vynechala a nechýbalo. Keksíky budete mať bez neho o niečo krehkejšie.
- 2
Medzitým si spojte suroviny na plnku a odložte na chladnejšie miesto (do chladničky radšej nie, aby sa dala neskôr dobre natierať).
- 3
Cesto vyvaľkajte na nie príliš tenký plát, vykrojte akékoľvek tvary podľa vašej nálady ;-) Poukladajte na plech s papierom na pečenie a pečte cca 15 minút pri teplote 165 °C. Po 10 minútach skontrolujte a nechajte dopiecť podľa potreby.
- 4
Po vychladnutí ich už len zlepte a pustite sa do nich. Sú naozaj skvelé :-)
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu