Orechové drobné pečivo
Orechové drobné pečivo

Orechové kvietky inšpirované Angie Bakes

lemonova - fotkalemonova, 6. novembra 2022
Orechové kvietky inšpirované Angie Bakes
Foto: lemonova

Medzi moje úplne najobľúbenejšie chute patrí chuť vlašských orechov. Hľadala som recept, ktorý bude extra megaorechový a našla som krásny recept na stránke Zobraziť celý popisMedzi moje úplne najobľúbenejšie chute patrí chuť vlašských orechov. Hľadala som recept, ktorý bude extra megaorechový a našla som krásny recept na stránke Angie Bakes. Trošku som ho upravila podľa seba. Ak ste aj vy takí orechoví maniaci ako ja, myslím, že vám bude chutiť :-)
Zdroj: Pôvodný recept je od Angie Bakes

120 minút
príprava
15 minút
na 165 °C

Suroviny

200 g
štipka
podľa chuti
podľa chuti
130 g (izbovej teploty)
50 - 70 g
60 g mleté
Plnka:
50 g (izbovej teploty)
50 g
2 PL (pomarančový, marhuľový, alebo slivkový lekvár)
1 PL (tuzemský um)
120 g mleté




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na cesto si vypracujte, cesto zabaľte do potravinovej fólie a odložte do chladničky. V pôvodnom recepte sa píše minimálne na tri hodiny, ja som odložila iba na jednu a s cestom sa dalo pekne pracovať. Množstvo cukru, ktoré použijete, závisí na vás. Myslím, že ani so 70 g cukru keksíky nepresladíte, ale ak máte radšej menej sladké, bude stačiť aj 50. V pôvodnom recepte je uvedené aj vajíčko, ale ja som ho vynechala a nechýbalo. Keksíky budete mať bez neho o niečo krehkejšie.

  2. 2

    Medzitým si spojte suroviny na plnku a odložte na chladnejšie miesto (do chladničky radšej nie, aby sa dala neskôr dobre natierať).

  3. 3

    Cesto vyvaľkajte na nie príliš tenký plát, vykrojte akékoľvek tvary podľa vašej nálady ;-) Poukladajte na plech s papierom na pečenie a pečte cca 15 minút pri teplote 165 °C. Po 10 minútach skontrolujte a nechajte dopiecť podľa potreby.

  4. 4

    Po vychladnutí ich už len zlepte a pustite sa do nich. Sú naozaj skvelé :-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia