Orechový zákusok
Orechový zákusok

Opité orechové rezy

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. januára 2023
Opité orechové rezy
Foto: Kulinární studio MAFRA
30 ks
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Na korpus:
4 ks (veľké)
150 g
150 g
120 g mleté
70 g
1/2 bal.
1 PL
Na orechovú plnku:
250 g mleté
100 g
1 bal.
200 ml
Na čokoládovú polevu:
200 g
150 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia oddelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Potom postupne vmiešame žĺtky, mleté orechy, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, preosiate kakao a na záver po tretinách tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech s rozmermi 30 x 25 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  3. 3

    Orechová plnka: Mleté orechy premiešame s obomi druhmi cukru a rumom. Necháme krátko odstáť a potom pripravenú orechovú náplň rozotrieme na upečený korpus.

  4. 4

    Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom nakrájaným na kocky, dobre premiešame a rovnomerne nanesieme na dezert. Necháme vychladnúť a odstáť na chladnom mieste do druhého dňa.

  5. 5

    Zákusok krájame na malé štvorčeky, ktoré môžeme ozdobiť napríklad snehovou vločkou z fondánu.

Diskusia k receptu

siuuu
Vyzerá veľmi chutne - pripomína mi Opitého Izidora bez krému, určite niekedy vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia