Opité orechové rezy
mesačník Varecha, 29. januára 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Na korpus: | |
4 ks (veľké) |
|
150 g |
|
150 g |
|
120 g mleté |
|
70 g |
|
1/2 bal. |
|
1 PL |
|
Na orechovú plnku: | |
250 g mleté |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
200 ml |
|
Na čokoládovú polevu: | |
200 g |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia oddelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Potom postupne vmiešame žĺtky, mleté orechy, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, preosiate kakao a na záver po tretinách tuhý sneh z bielkov.
- 2
Cesto vylejeme na plech s rozmermi 30 x 25 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 3
Orechová plnka: Mleté orechy premiešame s obomi druhmi cukru a rumom. Necháme krátko odstáť a potom pripravenú orechovú náplň rozotrieme na upečený korpus.
- 4
Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom nakrájaným na kocky, dobre premiešame a rovnomerne nanesieme na dezert. Necháme vychladnúť a odstáť na chladnom mieste do druhého dňa.
- 5
Zákusok krájame na malé štvorčeky, ktoré môžeme ozdobiť napríklad snehovou vločkou z fondánu.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu