Slivkový hrnčekový koláč s mrveničkou
Jednoduché a rýchle pečenie s pomocou 200 ml hrnčeka. Koláč má báječnú chuť.
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 2 hrnčeky |
|
| štipka |
|
| 6 PL |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 hrnček |
|
| 3 PL |
|
| Slivková zmes: | |
| 2 ks (bez nálevu domáci) |
|
|
|
|
| 2-3 PL |
|
| Mrvenička: | |
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| Na plech: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na hustejšie cesto – múku, soľ, cukor, kypriaci prášok do perníka, mleté vlašské orechy, vodu, olej a citrónovú šťavu spolu vymiešame. Vylejeme a rovnomerne rozotrieme na tukom vymastený a strúhankou posypaný plech s rozmermi 20 x 35 cm.
- 2
Na cesto štedro naukladáme scedené polovičky sliviek z kompótu (rezná strana hore, šupka dole) a posypeme ich podľa vlastnej chuti mletými orechami, škoricovým cukrom a nakoniec mrveničkou. Na mrveničku rukou rýchlo zmiešame múku, studené maslo a cukor. (Môžeme si spraviť svoju obľúbenú mrveničku.)
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre 25-30 minút na 175 °C.
- 4
Po vychladnutí upečený koláč nakrájame. Dobrú chuť prajem.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu