Slivkový hrnčekový koláč s mrveničkou
Jednoduché a rýchle pečenie s pomocou 200 ml hrnčeka. Koláč má báječnú chuť.
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 2 hrnčeky | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 hrnčeka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Slivková zmes: | |
| 2 ks (bez nálevu domáci) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2-3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Mrvenička: | |
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Na plech: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Suroviny na hustejšie cesto – múku, soľ, cukor, kypriaci prášok do perníka, mleté vlašské orechy, vodu, olej a citrónovú šťavu spolu vymiešame. Vylejeme a rovnomerne rozotrieme na tukom vymastený a strúhankou posypaný plech s rozmermi 20 x 35 cm.
- 2
 Na cesto štedro naukladáme scedené polovičky sliviek z kompótu (rezná strana hore, šupka dole) a posypeme ich podľa vlastnej chuti mletými orechami, škoricovým cukrom a nakoniec mrveničkou. Na mrveničku rukou rýchlo zmiešame múku, studené maslo a cukor. (Môžeme si spraviť svoju obľúbenú mrveničku.)
                                                    - 3
 Pečieme vo vyhriatej rúre 25-30 minút na 175 °C.
                                                    - 4
 Po vychladnutí upečený koláč nakrájame. Dobrú chuť prajem.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu