Medovníky s orechovou plnkou
foodblog Medové motúzy, 16. decembra 2022
Foto: Jana Štrbková
Recept na rýchle mäkučké medovníky s úžasnou orechovou plnkou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
250 g |
|
5 PL |
|
Na plnku: | |
2 ks |
|
100 g |
|
150 g mleté |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Na ozdobenie: | |
blanšírované, lúpané |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Do veľkej misky preosejeme múku, práškový cukor, škoricu, sódu bikarbónu, kakao, pridáme vajce, zmäknuté, na kúsky nakrájané maslo, med a vypracujeme hladké cesto. Cesto sa lepí, aby sa s ním dalo pracovať, musíme ho odložiť do chladu. Stačí ho odložiť aj na 15 minút do mrazničky.
- 2
Vychladené cesto položíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme z neho plát hrubý asi pol centimetra. Vykrojíme kolieska.
- 3
Na plnku vyšľaháme vajcia s cukrom, vmiešame mleté orechy, kukuričný škrob, nastrúhanú citrónovú kôru. Po dve kolieska zliepame plnkou.
- 4
Naplnené perníčky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozmiešaným vajcom a ozdobíme mandľou.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút.
- 6
TIP: Ak pripravujete medovníčky podľa môjho receptu rýchlo, môžu pri pečení trochu popraskať. Ak však máte viac času, vložte cesto na noc do chladničky a pripravujte ich až na druhý deň. Povrch bude krásny, hladký.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu