Orechové medovníky
Orechové medovníky

Medovníky s orechovou plnkou

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 16. decembra 2022
Medovníky s orechovou plnkou
Foto: Jana Štrbková

Recept na rýchle mäkučké medovníky s úžasnou orechovou plnkou.

32 ks
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
150 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ks
250 g
5 PL
Na plnku:
2 ks
100 g
150 g mleté
1 ČL
1 PL
Na ozdobenie:
 blanšírované, lúpané
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Do veľkej misky preosejeme múku, práškový cukor, škoricu, sódu bikarbónu, kakao, pridáme vajce, zmäknuté, na kúsky nakrájané maslo, med a vypracujeme hladké cesto. Cesto sa lepí, aby sa s ním dalo pracovať, musíme ho odložiť do chladu. Stačí ho odložiť aj na 15 minút do mrazničky.

  2. 2

    Vychladené cesto položíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme z neho plát hrubý asi pol centimetra. Vykrojíme kolieska.

  3. 3

    Na plnku vyšľaháme vajcia s cukrom, vmiešame mleté orechy, kukuričný škrob, nastrúhanú citrónovú kôru. Po dve kolieska zliepame plnkou.

  4. 4

    Naplnené perníčky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozmiešaným vajcom a ozdobíme mandľou.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút.

  6. 6

    TIP: Ak pripravujete medovníčky podľa môjho receptu rýchlo, môžu pri pečení trochu popraskať. Ak však máte viac času, vložte cesto na noc do chladničky a pripravujte ich až na druhý deň. Povrch bude krásny, hladký.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia