Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 25. januára 2021
Foto: Nebíčko v papuľke
porcie
príprava
Suroviny
300 g |
|
150 g |
|
300 g (akákoľvek biela ryba alebo filé) |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
5 PL |
|
podľa potreby |
|
na vyprážanie |
|
3 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
čerstvý |
|
|
|
|
|
|
|
Špenát s dresingom: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na kolieska nakrájaným pórom (biela časť) domäkka. Potom vodu odlejeme, zvyšnú necháme odpariť a zemiaky necháme vychladnúť.
- 2
Rybu nakrájame na drobné kúsky, dáme do misy, osolíme, okoreníme bielym korením. Cesnak nakrájame na plátky, nasekáme bielu časť mladej cibuľky a pridáme k rybe. Zľahka podlejeme vodou a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme prepasírované varené zemiaky v pomere 1:1 (zemiaky : ryba). Pridáme nasekanú zelenú časť mladej cibuľky, petržlenovú vňať, niekoľko kvapiek z citróna, 2 vajcia, osolíme, okoreníme a premiešame. Potom celú zmes premixujeme ponorným mixérom.
- 3
Pripravíme si zmes na obaľovanie. Zmiešame 2 vajcia s 2 lyžicami smotany, do druhej misky dáme strúhanku. Z rybacej zmesi vytvarujeme menšie placky a obalíme najskôr vo vajci, potom v strúhanke. V rozpálenom oleji, do ktorého sme pridali aj 2 lyžice masla, vyprážame placky z oboch strán.
- 4
Zvyšný pór nakrájame na tenké prúžky, opečieme na 1 lyžici masla, podlejeme bielym vínom, pridáme niekoľko kvapiek citróna, osolíme, okoreníme a necháme vyvariť. Keď sa víno s citrónom spolovice vyvarí, pridáme 3 lyžice smotany, potom pridáme maslo a stiahneme z ohňa, omáčku maslom ľahko zahustíme. Ochutíme nasekaným kôprom.
- 5
Listy čerstvého špenátu polejeme dresingom z cesnaku, soli, korenia, olivového oleja a niekoľkých kvapiek citrónu.
Tiež rybacie fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu