Bravčové karé
Bravčové karé

Študentský rezeň fotorecept

evelinhb - bez fotkyevelinhb, 21. novembra 2021
Študentský rezeň (fotorecept)
Foto: evelinhb
5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 bal. (alebo papriková nátierka)
1 ks
250 g
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

    Študentský rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne obalíme v hladkej múke a následne prudko z oboch strán opečieme na oleji na panvici.

    Študentský rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme na pekáč alebo plech.

    Študentský rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso potrieme ajvarom (ak nemáme, môžeme kľudne použiť paprikovú pomazánku). Posypeme vegetou.

    Študentský rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso posypeme pórom nakrájaným na kolieska...

    Študentský rezeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a nastrúhaným syrom.

    Študentský rezeň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetko zalejeme smotanou na varenie a dáme zapiecť do mäkka do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

    Študentský rezeň (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po upečení podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.

    Študentský rezeň (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

bugout
Pod názvom študentský rezeň ja poznám v cestíčku vyprážaný lunchmeat alebo niečo také. A musím povedať, že to mám rád 😂😂 toto jedlo je samozrejme tiež určite chutné. Ale názov zaskočil aj mňa.


Zaujímavé video z archívu TV Varecha