Pórovo–zelerová polievka s jablkami
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorkou projektu LadyChef, 2. decembra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorkou projektu LadyChef, 2. decembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jablká nakrájame na plátky alebo z nich urobíme škrabkou špirálu. Na olivovom oleji a troche masla prudko opražíme, pridáme víno, med a citrónovú šťavu. Ešte krátko restujeme a necháme vychladnúť. Odložíme.
- 2
Zvyšok masla dáme roztopiť do hrnca, pridáme očistené nakrájané zemiaky, zeler a pór. Krátko restujeme, pridáme jablkovú šťavu a zeleninový vývar. Ochutíme korením a soľou podľa potreby a varíme, než je zelenina mäkká.
- 3
Do polievky pridáme smotanu a rozmixujeme dohladka. Podávame s restovaným jablkom.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu