Pórová polievka
Pórová polievka

Pórovo-cuketový krém

antaly - fotkaantaly, 31. mája 2020
Pórovo-cuketový krém
Foto: antaly
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľký
2 ks mladá
2 ks stredné
2 strúčiky
1 ks menší

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti (kto chce použije olej) si osmahneme nakrájaný pór, potom pridáme na kocky nakrájanú cuketu a zemiak.

  2. 2

    Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, bobkový list, korenie a zalejeme vývarom tak, aby bola zelenina zakrytá (podobne ako keď sa varí ryža).

  3. 3

    Varíme zakryté do mäkka. Osolíme, vyberieme bobkový list a rozmixujeme na hladký jemný krém. Kto chce, môže aj prepasírovať aby bola jemnosť dokonalá.

  4. 4

    Na záver nadekorujeme podľa vlastného uváženia. Ja som použila sladkú smotanu a púpavu. Kreativite sa medze nekladú.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Také dělám. Převážně v zimních měsících ze starší cukety zamražené a zavakuované. Má super chuť.