Pórovo-cuketový krém
Foto: antaly
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti (kto chce použije olej) si osmahneme nakrájaný pór, potom pridáme na kocky nakrájanú cuketu a zemiak.
- 2
Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, bobkový list, korenie a zalejeme vývarom tak, aby bola zelenina zakrytá (podobne ako keď sa varí ryža).
- 3
Varíme zakryté do mäkka. Osolíme, vyberieme bobkový list a rozmixujeme na hladký jemný krém. Kto chce, môže aj prepasírovať aby bola jemnosť dokonalá.
- 4
Na záver nadekorujeme podľa vlastného uváženia. Ja som použila sladkú smotanu a púpavu. Kreativite sa medze nekladú.
Tiež pórová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu