Pórová polievka s drožďovými knedličkami
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 17. mája 2021
Foto: Archív Nebíčko v papuľke
príprava
Suroviny
1 ks |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
|
|
300 ml |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvý (sušený nie je vhodný) |
|
Knedličky: | |
3 kocky |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ČL čerstvý |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pór nakrájame a dáme ho do hrnca s rozpáleným maslom. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, nie však veľa, aby neprebil chuť póru. Orestovaný pór zalejeme kuracím vývarom, povaríme 10–15 minút.
- 2
Potom prilejeme smotanu, okoreníme, osolíme. Varíme ďalších asi 5 minút. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Na záver ešte pridáme nasekané lístky čerstvého majoránu, môžeme pridať aj maslo, aby bola polievka jemnejšia.
- 3
Knedličky: Droždie rozdrobíme na panvicu a zohrievame. Keď bude droždie rozpustené, pridáme najemno nakrájanú šalotku. Keď sa droždie začne opäť zrážať na panvici, stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Pridáme jedno vajce, osolíme, okoreníme. Pridáme nasekaný čerstvý majorán a cesnak rozotrený so soľou a zamiešame. Zahustíme strúhankou (prisypávame ju postupne), aby vznikla homogénna hmota. Cesto necháme chvíľku odpočívať. Zamiešame a z hmoty vytvarujeme menšie guľôčky. Varíme vo vode približne 10 minút.
Tiež pórová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A por velmi mam rad. Aj polievku z neho.