Jahodové venčeky
Jahodové venčeky

Jahodové venčeky

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 8. júla 2023

Venčeky z odpaľovaného cesta s jahodami.

40
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200/170 °C

Suroviny

Odpaľované cesto:
4 ks
200 ml
70 g
160 g
štipka
Vanilkový krém:
800 ml
3 bal.
150 g
2 bal.
250 g
50 ml
Jahodová šľahačka:
500 ml
2 bal.
2 PL
4 PL
250 g
Poleva:
250 g




Postup

  1. 1

    Odpaľované cesto: Olej si v pohári odvážime, vlejeme do hrnca, pridáme vodu, štipku soli a privedieme do varu. Keď vrie, vsypeme múku a dobre miešame vareškou, až sa všetko spoji a dobre zavarí. Odstavíme a necháme vychladiť. Do vychladeného cesta všľaháme vajíčka. Dobre vyšľaháme. Kým nastriekame venčeky na plech, zapneme rúru na 220 stupňov. Cesto pomocou cukrárenského vrecka nastriekame na suchý plech v tvare venčekov.

  2. 2

    Keď sú venčeky na plechu, dobre ich pokropíme studenou vodou. Vložíme do rúry a stiahneme teplotu pečenia na 200 stupňov. Po 12 minútach znížime teplotu na 170 stupňov a dopečieme. Počas pečenia neotvárame rúru. Keď sú venčeky dobre upečené, mali by samé odskočiť od plechu.

  3. 3

    Vanilkový krém: Z mlieka, vanilkového pudingu a cukru uvaríme hustý puding. Vrch pudingu posypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladiť. Do vychladnutého pudingu všľáháme maslo a rum.

  4. 4

    Jahodová šľahačka: Smotanu, vanilkový cukor a mascarpone vyšľaháme do tuha. Na koniec zašľaháme jahodový džem.

  5. 5

    Venčeky rozkrojíme, cukrárskou špičkou naplníme vanilkovým krémom. Na krém poukladáme nadrobno nakrájané jahody. Na jahody nastriekame jahodovú šľahačku.

  6. 6

    Jahodová poleva: Jahody rozmixujeme tyčovým mixérom a krátko povaríme. Keď jahody vychladnú, primiešame do nich práškový cukor. Cukru primiešame toľko, akú chceme mať hustú polevu. Jahodovou polevou pomocou lyžice venčeky polejeme.

Diskusia k receptu