Jahodové venčeky
Foto: katarinalucanova
Venčeky z odpaľovaného cesta s jahodami.
porcií
príprava
na 200/170 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
4 ks |
|
200 ml |
|
70 g |
|
160 g |
|
štipka |
|
Vanilkový krém: | |
800 ml |
|
3 bal. |
|
150 g |
|
2 bal. |
|
250 g |
|
50 ml |
|
Jahodová šľahačka: | |
500 ml |
|
2 bal. |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
250 g |
|
Poleva: | |
250 g |
|
|
Postup
-
1
Odpaľované cesto: Olej si v pohári odvážime, vlejeme do hrnca, pridáme vodu, štipku soli a privedieme do varu. Keď vrie, vsypeme múku a dobre miešame vareškou, až sa všetko spoji a dobre zavarí. Odstavíme a necháme vychladiť. Do vychladeného cesta všľaháme vajíčka. Dobre vyšľaháme. Kým nastriekame venčeky na plech, zapneme rúru na 220 stupňov. Cesto pomocou cukrárenského vrecka nastriekame na suchý plech v tvare venčekov.
- 2
Keď sú venčeky na plechu, dobre ich pokropíme studenou vodou. Vložíme do rúry a stiahneme teplotu pečenia na 200 stupňov. Po 12 minútach znížime teplotu na 170 stupňov a dopečieme. Počas pečenia neotvárame rúru. Keď sú venčeky dobre upečené, mali by samé odskočiť od plechu.
- 3
Vanilkový krém: Z mlieka, vanilkového pudingu a cukru uvaríme hustý puding. Vrch pudingu posypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladiť. Do vychladnutého pudingu všľáháme maslo a rum.
- 4
Jahodová šľahačka: Smotanu, vanilkový cukor a mascarpone vyšľaháme do tuha. Na koniec zašľaháme jahodový džem.
- 5
Venčeky rozkrojíme, cukrárskou špičkou naplníme vanilkovým krémom. Na krém poukladáme nadrobno nakrájané jahody. Na jahody nastriekame jahodovú šľahačku.
- 6
Jahodová poleva: Jahody rozmixujeme tyčovým mixérom a krátko povaríme. Keď jahody vychladnú, primiešame do nich práškový cukor. Cukru primiešame toľko, akú chceme mať hustú polevu. Jahodovou polevou pomocou lyžice venčeky polejeme.
Tiež venčeky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za recept.