Orechové guľky s čučoriedkami bez lepku
Foto: novalim
Leto je tu a nám sa zažiadalo ovocných guliek - samozrejme bez lepku. Poznáme niekoľko overených receptov, a preto
Vám dnes jeden z nich Zobraziť celý popisLeto je tu a nám sa zažiadalo ovocných guliek - samozrejme bez lepku. Poznáme niekoľko overených receptov, a preto
Vám dnes jeden z nich predstavujeme. Bezlepkové odpaľované cesto z našej ryžovej múky dochutené mletými vlašskými
orechami, plnené čučoriedkami a posypané voňavým kakaom je zaručený recept na úspech. Neváhajte a pustite sa do toho!
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
110 g |
|
200 ml (alebo kravské) |
|
75 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
50 g mleté |
|
štipka |
|
štipka |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
|
|
|
roztopené (na preliatie) |
|
Postup
-
1
Mlieko s maslom v hrnci privedieme do varu a za stáleho miešania prisypeme múku. Miešame dovtedy, kým sa cesto neodlepuje od hrnca a na dne hrnca sa urobí biely povlak. Cesto preložíme do misy a necháme 10 minút postáť.
- 2
Pridáme rozšľahané vajce aj s extra žĺtkom spolu s mletými vlašskými orechami. Všetko dôkladne zapracujeme. Jemne osolíme a okoreníme, prikryjeme a cesto na hodinu vložíme do chladničky.
- 3
Z vychladeného cesta odoberáme po kúskoch. Do každého zabalíme zopár čučoriedok a vytvarujeme do guľky. Vložíme ich vo vriacej osolenej vody, potom stiahneme teplotu a pomaly varíme 10-15 minút.
- 4
Guľky vyberieme dierkovanou naberačkou, posypeme kakaom, cukrom a prelejeme roztopeným maslom. Skladujeme v chladničke, prípadne môžeme ešte neuvarené aj zamraziť.
Tiež ovocné guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu