Bezlepkové ovocné guľky
Bezlepkové ovocné guľky

Orechové guľky s čučoriedkami bez lepku

novalim - fotkanovalim, 30. júna 2024. Komerčný recept.
Orechové guľky s čučoriedkami bez lepku
Foto: novalim

Leto je tu a nám sa zažiadalo ovocných guliek - samozrejme bez lepku. Poznáme niekoľko overených receptov, a preto Vám dnes jeden z nich Zobraziť celý popisLeto je tu a nám sa zažiadalo ovocných guliek - samozrejme bez lepku. Poznáme niekoľko overených receptov, a preto Vám dnes jeden z nich predstavujeme. Bezlepkové odpaľované cesto z našej ryžovej múky dochutené mletými vlašskými orechami, plnené čučoriedkami a posypané voňavým kakaom je zaručený recept na úspech. Neváhajte a pustite sa do toho!
Zdroj: www.novalim.sk

8-10 ks
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
110 g
200 ml (alebo kravské)
75 g
1 ks
1 ks
50 g mleté
štipka
štipka
Na dokončenie:
 roztopené (na preliatie)




Postup

  1. 1

    Mlieko s maslom v hrnci privedieme do varu a za stáleho miešania prisypeme múku. Miešame dovtedy, kým sa cesto neodlepuje od hrnca a na dne hrnca sa urobí biely povlak. Cesto preložíme do misy a necháme 10 minút postáť.

  2. 2

    Pridáme rozšľahané vajce aj s extra žĺtkom spolu s mletými vlašskými orechami. Všetko dôkladne zapracujeme. Jemne osolíme a okoreníme, prikryjeme a cesto na hodinu vložíme do chladničky.

  3. 3

    Z vychladeného cesta odoberáme po kúskoch. Do každého zabalíme zopár čučoriedok a vytvarujeme do guľky. Vložíme ich vo vriacej osolenej vody, potom stiahneme teplotu a pomaly varíme 10-15 minút.

  4. 4

    Guľky vyberieme dierkovanou naberačkou, posypeme kakaom, cukrom a prelejeme roztopeným maslom. Skladujeme v chladničke, prípadne môžeme ešte neuvarené aj zamraziť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia