Bezlepkový zákusok
Bezlepkový zákusok

Bezlepkové a bezmliečne éclairs s vanilkovým krémom

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 3. marca 2024. Komerčný recept.
Bezlepkové a bezmliečne éclairs s vanilkovým krémom
Foto: Potravinarskavyrobaliana

Francúzske éclairs so Zlatým krémom.

46
porcií
60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
150 ml
150 g
150 g
5 ks
Krém:
500 ml
2 ks
4 PL
20 g
2 ks
180 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Cesto: V hrnci necháme zovrieť vodu a tuk a pridáme Cake mix. Miešame na malom ohni cca 2 minúty. Cesto by sa malo odlepovať od bokov hrnca. Odstavíme z ohňa a cesto presunieme do misy. Niekoľkokrát premiešame kým vychladne.

  2. 2

    Za stáleho mixovania primiešame po jednom vajcia. Cesto by nemalo byť husté ani riedke.

  3. 3

    Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie nastriekame pásiky hrubé cca 1,5 cm a dlhé cca 7 cm. Pri pečení sa éclairs nafúknu, preto ich striekame ďalej od seba, aby sa nespojili. Môžeme z opačnej strany papiera na pečenie nakresliť ceruzkou 7 cm pásy, aby boli zhruba rovnako dlhé.

  4. 4

    Rúru vyhrejeme na 210 °C, plech s cestom postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 10 minút a potom teplotu znížime na 175°C a dopečieme cca 15 minút (kým nezačnú ružovieť). Počas pečenia rúru neotvárame, aby cesto nespľaslo. Po upečení necháme mierne vychladnúť a potom pozdĺžne rozrežeme každý éclairs.

  5. 5

    Krém: V 100 ml mlieka rozmiešame Zlaté krémy. Vo zvyšnom mlieku uvaríme žĺtky a cukor a pridáme rozmiešané Zlaté krémy a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

  6. 6

    Rastlinný tuk izbovej teploty vymiešame ručným mixérom a po lyžiciach zašľaháme vychladnutú kašu. Poriadne vyšľaháme. Kto chce môže pridať lyžicu rumu.

  7. 7

    Zdobiace vrecko naplníme krémom a nastriekame po dĺžke na spodnú časť éclairs. Priložíme vrchnú časť cesta. Tesne pred podávaním pocukrujeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia